Mostar

Bombaški napad i dalje glavna tema, policija istražuje slučaj

Bomba
17.04.2013.
u 09:50

Autobomba u ponedjeljak ujutro digla je cijeli grad na noge, a istraga ide dalje

U ponedjeljak ujutro građani Mostara krenuli su na posao, a za većinu je to trebao biti običan radni dan, bez viška tema za razgovor. Ipak, mnogi su temu pronašli već oko 8 sati nakon što je u mostarskom naselju Zgoni aktivirana eksplozivna naprava koja, srećom, nije ozlijedila članove obitelji Petra Golemca.

Građani zabrinuti

S njim je bila i trudna supruga, stoga su mnogi zgroženi ovim činom u Mostaru. Policija na čelu s Draženom Miletićem, načelnikom PU Mostar želi siguran grad, a upravo se tako otpočetka svog djelovanja na čelu mostarske policije Miletić i postavio. Sigurnost je osjetna, no građani su nakon prekjučerašnje eksplozije nanovo u strahu da bi se ovakve aktivnosti mogle nastaviti u njihovom gradu.

-Ovaj bombaški napad bi mogao biti neko upozorenje za pojedinca jer sumnjam da se ovako nešto slučajno može dogoditi, ali nije isključeno da je to djelo neke organizirane skupine koja želi poslati određenu poruku svim građanima. Vjerujem da se ovakve stvari ipak više neće dogoditi, govori nam građanin na terasi kafića u središtu Mostara. Novine se čitaju, zanima ih motiv za ovakav napad. Ljudi nerado komentiraju ovaj slučaj, ali imaju povjerenja u policijske strukture. Čudno im je što se napad dogodio ovako rano. Mnogi analiziraju i Golemčeve riječi kako nije bilo razloga da ga netko na ovako okrutan način pokuša likvidirati. Dok jedni potvrđuju tu činjenicu, drugi se i ne slažu jer misle da su postojali određeni motivi.

Autobomba i u Bijeljini?

U policiji su nam potvrdili kako istražiteljske ekipe rade na ovom slučaju. -Zasad nemamo konkretnih saznanja o počinitelju ili više njih i motivima ovoga napada, no ono što mogu reći jest da policija čini sve što je u njezinoj moći da otkrije tko stoji iza ovog čina, kazao nam je policijski glasnogovornik Srećko Bošnjak. A osim u Mostaru, eksplozivno je, ali nekoliko sati ranije, bilo i u Bijeljini. Nepoznati počinitelj je podmetnuo eksplozivnu napravu pod džip parkiran ispred zgrade u Ulici Filipa Višnjića, u 2 sata poslije ponoći. Vlasnik džipa koji je potpuno uništen je Marko Gospavić, vlasnik poduzeća “Hit House”. Prvo se nagađalo da je eksploziju na vozilu prouzročio plin koji je ugrađen u automobil stoga se i nije previše pozornosti pridavalo ovom slučaju, ali s obzirom da je stradao i prednji dio vozila pretpostavilo se da je riječ o napadu autobombom. Istraga je u tijeku, no u policiji su uvjereni da ovaj slučaj nema nikakvih poveznica s prethodnim slučajem u Mostaru, iako to u Centru javne sigurnosti Bijeljina nisu željeli ni potvrditi ni demantirati. -Istraga je u tijeku i još ne želimo izlaziti s detaljima u javnost. Mogu potvrditi kako se radilo o automobilu osobe koju ste spomenuli Marka Gospavića i kako nije bilo ozlijeđenih. Na pitanje ima li ovaj bombaški slučaj ikakve poveznice s događajem u Mostaru u glasnogovorništvu CJS-a Bijeljina samo su kratko odgovorili “Istraga je u tijeku”. 
Dok se na bh. ulicama događaju ovakvi napadi, ni obični građani više ne mogu mirno spavati. Ostaje nada da će policija otkriti počinitelje i da će se ova dva slučaja ubrzo razriješiti. Vrijeme će pokazati je li se radilo o određenim nesporazumima između napadača i napadnutih ili postoje neki širi motivi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije