Odluka

Bolnicama u HNŽ-u vlada odobrila 2 milijuna KM

Vlada HNŽ
30.08.2013.
u 09:44

Na jučerašnjoj sjednici Vlada HNŽ-a je odobrila isplatu 50.000 maraka za bolnicu u Bihaću koja je nedavno izgorjela u velikom požaru

Na jučer održanoj 54. sjednici, Vlada Hercegovačko-neretvanske županije, razmatrajući vrlo tešku situaciju u zdravstvenom sustavu, usvojila je odluku o odobravanju 2,000.000 KM iz proračuna HNŽ za 2013. godinu za pomoć bolničkim ustanovama u HNŽ. Ovom odlukom Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar dodijelit će se 1,150.000 KM, R.M.C. „Dr. Safet Mujić“ Mostar 550.000 KM i Općoj bolnici Konjic 300.000 KM.

Pomoć Bihaću

Također, Vlada je donijela odluku o odobravanju 50.000 KM iz proračuna HNŽ-a za 2013. godinu Županijskoj bolnici „Dr. Irfan Ljubijankić“ u Bihaću za pružanje pomoći nakon katastrofalnog požara. Također, donesena je odluka o davanju suglasnosti za pokretanje postupka nabave cjepiva protiv gripe za sezonu 2013./2014. Vlada je usvojila i više odluka vezanih uz redoviti rad Ministarstva financija, a između ostalih, izvješće o izvršenju proračuna HNŽ za razdoblje 1. 1.-30.6.2013. godine. Na jučerašnjoj sjednici dr. sc. Milan Andrijanić imenovan je za ravnatelja Javne ustanove “Veterinarski zavod HNŽ” Mostar. Inače, početak jučerašnje sjednice je kasnio jer se hrvatski i bošnjački ministri nisu mogli dogovoriti oko usvajanja pojedinih zakona i odluka.

Odgođene odluke

Dnevni red je na kraju skraćen, a u izvješću sa sjednice vlade nema ni rješenja o imenovanju ravnatelja policije Ministarstva unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije. Otvorena pitanja će se uskoro rješavati.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?