NEIZVJESNA SUDBINA

Bojimo se za život Margarite i djeteta... nitko se ne javlja

vikic
stojan lasic
26.06.2010.
u 17:29

Više od 10 dana rodbina ne može doći do širokobriješke nevjeste Margarite i njezina djeteta

“Još se nitko ne javlja u kući, osim nepoznatog muškarca! S nevjestom Margaritom je njezina devetogodišnja kći Katarina, ali s njima još nisam stupio u kontakt” - nova je poruka koja je jučer u Večernjakov inbox stigla od zabrinutih rođaka nedavno preminulog Ivana Vikića Barbarića, Širokobriježanina čijeg su punca u Argentini na obiteljskom imanju ubile tamošnje ulične bande. O sudbini njihove nevjeste Margarite Barbarić, rođene Argentinke i njezine maloljetne kreći Katarine, već više od 10 dana nemaju nikakvu informaciju. Jesu li argentinske bande otele njihovu rodbinu ili su ih likvidirale, pitanja su koje odgovor zabrinuta rodbina u SAD-u i Širokom Brijegu čeka od policije ili susjeda iz tamošnjeg grada Puerto Iguazu.

Ubojstvo na imanju

Njihov rođak, Širokobriježanim s adresom u američkom gradu Phoenixu, Miljenko Barbarić kaže da se na svaki telefonski poziv u obiteljski dom nevjeste Margarite javlja nepoznati muški glas koji odbija reći što se zapravo događa. Spomenimo da je upravo on SMS porukom alarmirao rodbinu u Hercegovini, javivši da su argentinske bande ubile punca Ivana Vikića Barbarića i da im se na kućni telefon javlja nepoznati muški glas. Margarita se jednom javila i samo plače. S njom je i njezina devetogodišnja kći Katarina. Iako grad Puerto Iguazu, koji graniči s Brazilom i Paragvajem, zbog živopisnih slapova rijeke Iguaze predstavlja veliko turističko odredište, vatreni okršaji uličnih bandi i pljačke tamošnji su uobičajen dekor. “Tamo sam živio 1986., a oružane pljačke su svakodnevne. Ubiju čovjeka za 100 dolara, a Barbarićev punac, Margaritin otac, živio je kao nomad, nezaštićen, nije nosio vatreno oružje”, poručuje u svojim porukama iz Arizone rođak Miljenko Barbarić. Još veću zabrinutost za život nevjeste i njezina djeteta unijela je informacija da se u kući, umjesto njih, javio nepoznati muškarac. “Ne želi pričati o smrti Ivana Vikića Barbarića, sam kaže da su mu ubili punca, a da je on zadužen za čuvanje kuće i obiteljskog imanja”, obavještava nas Miljenko. Koristoljublje je, tvrdi zabrinuta rodbina, motiv za likvidaciju oca širokobriješke nevjeste Margarite Barbarić. “Živio je nezaštićeno, a možda su lopovi računali da je dobio novac poslije smrti zeta Ivana Barbarića, ali još ništa ne znam, to su samo sumnje”, tvrdi Miljenko Barbarić. Iz policijskih krugova još nisu uspjeli dobiti nikakvu službenu informaciju. I tamošnja policija sa svojim represivnim aparatom nije u stanju zaštititi stanovništvo od napada brojnih kriminalnih skupina.

Policija nemoćna

Kriminalni milje ima svoje prste u gotovo svim segmentima argentinskog društva. Spomenimo da tamošnje naoružane bande prekidaju treninge argentinskih nogometaša. Naime, bande su igračima ispaljivanjem hitaca u zrak zaprijetili da će ih likvidirati ukoliko ispadnu iz prve nogometne lige. Spomenimo da je preminuli Ivan Vikić Barbarić, suprug Margarite Barbarić, za čiji život strahuje rodbina, prije tri godine posjetio svoje rodno selo Knešpolje kod Širokog Brijega, i to prvi put od 1948. godine kada je, kao ustaški časnik, emigrirao u Argentinu. Uz burnu životnu prošlost, koja bi bila dobar predložak za filmski scenarij, za pokojnog Ivana Barbarića veže se još jedan kuriozitet. Naime, u 85. godini života supruga Margarita rodila mu je kćer Katarinu. U razgovoru za Večernjak koji je vodio prije tri godine, danas pokojni Ivan Barbarić otkrio je da se bijegom u šumu spasio od sigurne smrti na križnom putu i Bleiburgu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?