Nova prepreka

Bloudek: Spremni smo za ovaj izazov

Široki Brijeg
18.07.2012.
u 10:07

Cijene iznose 10 KM za odrasle dok su 2 KM za djecu

Jedanaestu godinu uzastopno Široki je Brijeg izborio nastup u Europi, što nije uspjelo ni jednom klubu iz BiH. U do sada odigrane 34 utakmice, momčad s Pecare imala je okršaje s klubovima različitih vrijednosti, od “pacera” do onih iz vrha kontinentalne vrijednosti. Irski St. Patrick ne spada ni u jednu od te dvije kategorije, što bi otprilike trebalo značiti: protivnik takve kvalitete da ga se može svladati samo uz maksimalno zalaganje i stopostotni angažman svakoga pojedinca: -Spremni smo za izazov. Mislim kako smo dobro pripremljeni, dobro smo radili i trenirali. Napokon dolazi utakmica koju svi igrači jedva čekaju. Imamo kvalitetu i uvjeren sam kako se dobro možemo suprotstaviti Ircima, napadačkom igrom doći do cilja. O protivniku imamo malo znamo, ali ni oni o nama ne znaju puno više, rekao je trener Marijan Bloudek.

Velik motiv

Kapetana momčadi Vedrana Ješu navijači iznimno cijene, ne samo zbog igračkih već i ljudskih vrlina, jer uvijek daje sve od sebe, daje ton igri... -Jedva čekam utakmicu. Moji suigrači isto tako razmišljaju. Budite sigurni, svi ćemo dati sve od sebe, onako kako smo se i dogovorili. Motiva nam ne nedostaje. Očekujemo pobjedu, a do nje ćemo lakše stići uz pomoć gledališta. Nadam se kako ćemo moći mirno na uzvrat u Dublin za sedam dana. Što se tiče sastava u kojemu će domaćini jurnuti do pobjede, vjerojatno će to biti jedanaestorica koja su igrala prvu utakmicu turnira u Vinjanima, mada ima nekih dvojbi. Recimo, najbliži vratima protivnika mogao bi biti Mateo Roskam, ali i Krešimir Kordić. Najvjerojatnije je kako će jedan i drugi dobiti svoju minutažu. Trener Boudek i suradnici vjerojatno će svoje dvojbe zadržati do pred početak utakmice. Saznali smo kako i u taboru St. Patricka ima “problemčića”.

Irci bez prvog vratara

Trener St. Patricka Liam Buckley već dulje zbog ozljeda ne računa na vratara Muranya, te napadače Fagana i Rossitera. - Izgubili smo dvije utakmice u nizu (Vestmannaeyjar u uzvratu pretkola Europske lige1:2, što je ustvari slatki poraz, te u derbiju 16. kola irskoga prvenstva protiv Droghede 0.2, p.p). No, nismo izgubili samopouzdanje, pa se nadamo dobru rezultatu u Širokome. Sve ovo moramo analizirati, zbiti redove i dati sve od sebe, da bi imali čistu situaciju na uzvratu kaže Buckley. St. Patrick bit će smješten u širokobriješkom hotelu Park.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?