SANKCIJE

Blokirano 14,3 mil. € zbog političara u BiH

\'novac1\'
24.01.2011.
u 07:58

Funkcionalne institucije s europskom agendom u središtu svojih programa su od važnosti za bavljenje ključnim pitanjima europskih integracija.

Odgađanje u formiranju vlasti negativno utječe na učinkovito korištenje fondova Europske unije, a 14,3 milijuna eura pomoći za ključne reformske projekte, kao što su popis stanovništva, decentralizirano upravljanje, vladavina zakona, blokirano je zbog nedostatka političke volje i zbog političkih neslaganja, rečeno je Feni u Izaslanstvu EU u BiH. Iz te institucije su naglasili da su usvajanjem reformi koje su omogućile ukidanje viznog režima bh. građanima političari pokazali kako mogu dati opipljive rezultate kada postoji politička volja.

Funkcionalne institucije s europskom agendom u središtu svojih programa su od važnosti za bavljenje ključnim pitanjima europskih integracija. Potreban je dogovor o usklađivanju Ustava BiH s Europskom konvencijom o ljudskim pravima budući da je prošlo više od godinu dana od odluke u slučaju “Sejdić i Finci” bez ikakva napretka. Usklađivanje Ustava BiH je također važno kako bi BiH ispoštovala obveze koje proizlaze iz Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju među kojima je uspostavljanje i institucije za državnu pomoć. Iz Izaslanstva EU u BiH su naglasili da je od prioritetnog značenja popis stanovništva.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?