Miladin Milojčić

Bit će angažirano 50 vojnika u Istočnom Sarajevu

helikopter
VL FOTO
06.02.2012.
u 21:13

Sredstva oružanih snaga raspoređena su na cijeloj teritoriji BiH i mi ćemo odgovoriti na svaki zahtjev za našim angažiranjem", rekao je Milojčić

Oko 50 vojnika trebalo bi biti angažirano na otklanjanju posljedica snježnog nevremena u Istočnom Sarajevu, gdje će biti upućen i stroj za čišćenje snijega, rekao je Srni načelnik Zajedničkog stožera Oružanih snaga BiH general Miladin Milojčić. Milojčić je naveo da je u otklanjanju posljedica nevremena jučer na prostoru BiH bilo angažirano oko 90 vojnika, inženjerijski strojevi, te četiri helikoptera Oružanih snaga (OS) BiH. "Sve što je do sada od nas traženo ispunjeno je. Sredstva oružanih snaga raspoređena su na cijeloj teritoriji BiH i mi ćemo odgovoriti na svaki zahtjev za našim angažiranjem", rekao je Milojčić.

Prema njegovim riječima, jedan helikopter je bio angažiran i na pravcu Gacko - Fazlagića Kula, gdje je dostavio hranu i opremu ugroženom stanovništvu, a u povratku sa područja Nevesinja u Mostar prebacio je jednu osobu koja je trebala obaviti hemodijalizu.

"Jedan helikopeter je prevezao iz Drežnice u Mostar tri pacijenta za hemodijalizu, jedan je trebao obaviti evakuaciju bolesne osobe na području općine Han Pijesak, ali je to učinio helikopter Helikopterskog servisa Republike Srpske, koji je na tom području dostavljao pomoć ugroženom stanovništvu", rekao je Milijčić.

On je istaknuo da je četvrti helikopeter bio angažiran na području Trebevića po dojavi da su dva mladića nestala, a tijekom leta javljeno je da su mladići pronađeni u jednoj vikendici. U Sarajevu pripadnici Oružanih snaga trenutno rade na čišćenju prilaza zgradi zajedničkih institucija BiH, a biće upućeni i u bolnicu Koševo i Vojnu bolnicu, kaže Milojčić i dodaje da će vojnici danas biti angažirani na čišćenju šina tramvajske pruge u Sarajevu.

On je naveo da su inžinjerijski strojevi bili angažirani na području Pala, a to će biti nastavljeno i danas. Jedan stroj za čišćenje dat je na raspolaganje općini Nevesinje. Milojčić navodi da su jučer u Sarajevu bile angažirane tri satnije, od kojih je jedna radila na Stupskoj petlji, jedna u području zgrade u kojoj je smješteno Predsjedništvo BiH, a jedna na Bistriku.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?