PORUKA

Biskupi pozvali vjernike da se mole za stradale osobe u Japanu

biskupi
Zoran Grizelj
18.03.2011.
u 09:55

Na kraju će se biskupi iz BiH osvrnuti i na aktualna pitanja iz života Crkve, kao i na političko stanje u zemlji

iskupi Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine, okupljeni na 51. redovitom zasjedanju, slavili su svečanu euharistiju u katedrali Marije Majke Crkve u Mostaru. Danas je, inače, predviđen završetak zasjedanja te se očekuje i posebna izjava tim povodom u kojoj će se biskupi očitovati o temama koje su prevladavale tijekom zasjedanja, ali i o aktualnom stanju u Bosni i Hercegovini. Euharistiju je povodom zasjedanja konferencije u Mostaru, koja se održava uz svetkovinu sv. Josipa, predslavio nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić koji je pozvao vjernike da na osobit način mole za sve žrtve nedavnog potresa i tsunamija u Japanu, kao i za žrtve radijacije uzrokovane potresom.

Solidarnost

Podsjećajući na teška ratna stradanja, kada su mnogi ljudi širom svijeta molili za ljude u Bosni i Hercegovini, kardinal Puljić je potaknuo sve vjernike na molitvenu i svaku drugu solidarnost s ljudima u Japanu. Prigodnu propovijed uputio je biskup Komarica koji se, između ostalog, osvrnuo i na organizirano djelovanje Crkve na prostorima Bosne i Hercegovine. “Prije 130 godina, dolaskom normalnijih vremena za slobodu i Katoličku crkvu u ovoj zemlji, ponovno su uspostavljene nove biskupijske zajednice sa sjedištima u Mostaru, u Sarajevu i u Banjoj Luci – kako su tada zahtijevale aktualne pastoralne potrebe. Radosni smo svjedoci da je nedavno uspostavljena u našoj zemlji BiH još jedna partikularna Crkva – biskupija – Vojni ordinarijat...

Velike žrtve

Ponovno uvođenje redovite crkvene hijerarhije u našoj zemlji donijelo je novi, veliki procvat vjerskog, duhovnog i općekulturnog i civilizacijskog životnog ozračja – pogodnog ne samo za katolike nego i za mnoge druge sugrađane“, kazao je biskup Komarica istaknuvši da su tijekom prošlih stoljeća mnogi članovi domovinske Crkve podnijeli žrtve, pa čak dali i vlastiti život.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?