BK BIH

Biskup Semren ide u Vatikan

bkbih
VL FOTO
16.07.2011.
u 13:34

Monsinjor dr. Semren izabran za delegata na biskupskoj sinodi u rujnu 2012. godine

Banjalučki biskup mons. dr. Franjo Komarica izjavio je da će Katolička crkva u BiH nastaviti provoditi obrazovne, odgojne i socijalne projekte i da u realiziranju Zakona o slobodi vjere očekuje punu podršku institucija vlasti u BiH. Komarica je nakon 52. zasjedanja Biskupske konferencije u BiH u Banjaluci rekao da Katolička crkva želi biti konstruktivni dio društva u BiH i doprinijeti liječenju rana posljednjeg rata, što će raditi u trajnoj povezanosti s Vatikanom.

On je izrazio nezadovoljstvo dosadašnjim radom institucija Republike Srpske na pitanju povratka Hrvata i katolika, kojih se u RS vratilo svega dva posto. “Imam dojam da hrvatski predstavnici u institucijama RS-a rade onoliko koliko im se dozvoli, ali i pojedini ministri imaju različita mjerila prema molbama koje dolaze iz reda katolika”, rekao je Komarica.

On je dodao kako očekuje da će Zakon o pomoći Hrvatima izvan Hrvatske u Hrvatskom saboru biti donesen krajem ljeta kako bi najesen počela njegova primjena te je izrazio očekivanje da će on osigurati i pomoć povratku Hrvata u RS. Sudionici Biskupske konferencije izabrali su pomoćnog banjalučkog biskupa mons. dr. Marka Semrena za svog delegata na 13. biskupskoj sinodi koja će se u rujnu iduće godine održati u Vatikanu i donijeli odluku o osnivanju Komisije za nauk vjere Biskupske konferencije BiH kojom će predsjedavati biskup mostarsko-duvanjski Ratko Perić. Na konferenciji je sudjelovao i apostolski nuncij u BiH Alessandro D’Errico koji je biskupe upoznao s procesom potpisivanja Temeljnog ugovora između Svete Stolice i države Crne Gore.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?