marinac u knjizi:

'Bin Laden bio je neprepoznatljiv, glava mu je bila unakažena'

Bin Laden
AFP
02.09.2012.
u 13:45

S pojavljivanjem knjige na tržištu koja je već tiskana u pola milijuna primjeraka navodno se ne slaže Pentagon koji pokušava spriječiti njen izlazak, a samom autoru teroristi prijete smrću zbog sudjelovanja u akciji smaknuća.

Knjiga 'No Easy Day' (op.a. 'To nije bio lak dan') u kojoj se detaljno opisuje akcija smaknuća vođe Al Qa'ide Osame bin Ladena izlazi sljedeći tjedan i mogla bi postati hit.

S pojavljivanjem knjige na tržištu koja je već tiskana u pola milijuna primjeraka navodno se ne slaže Pentagon koji pokušava spriječiti njen izlazak, a samom autoru Marku Bissonetteu (36) teroristi prijete smrću zbog sudjelovanja u akciji smaknuća, piše Daily Mail.

Bissonnette je kao pripadnik američkih mornaričkih specijalaca (SEAL) bio 2011. godine u akciji kad je ubijen Bin Laden. Ipak odlučio je prekršiti ugovor s marincima i s aliasom Mark Owen napisati knjigu u kojoj je opisao kako su marinci pogodili u glavu traženog terorista čim je promolio glavu iza vrata svog skrovišta.

Opisao je cijelu akciju od dolaska helikopterima te šišćenja katova kuće dok nisu stigli do trećeg na kojem se nalazio vođa Al Qa'ide.

- Meci su pogodili muškarca u desnu stranu lubanje. Njegovo tijelo još uvijek se trzalo. Ispalili su mu još nekoliko metaka u prsa dok se nije prestao micati. U kutu je bilo nekoliko djece. Glava mu je bila toliko unakažena da specijalci nisu znali je li to uistinu Osama bin Laden. Bojali su se to izreći naglas kako ne bi dali krivu informaciju u Washington. Obrisali su mu lice s dekom i činilo im se da bi to mogao biti on. Sumnjivo je bilo što izgleda mlađe i brada mu je bila obojana, a ne sijeda. Fotografirali su ga i uzeli DNK uzorke. Djevojčica i jedna od supruga potvrdili su im da je riječ o bin Ladenu. Odnijeli su tijelo niz stepenice - opisao je dio akcije u knjizi.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije