Derbi sezone


Bijesni ‘navijači’ upali na teren i jurišali na igrače

Huligani
30.04.2013.
u 10:05

Vitežani spas tražili u klupskim prostorijama i svi su ga i našli, ali uvrijeđeni i poniženi, a nekolicina nogometaša i s posjekotinama, podljevima...

Kao rijetko kada nogometaši NK Vitez, stručni radnici i čelništvo kluba, vratili su se kući s jednoga gostovanja pomiješanih emocija, kao što je to bilo u nedjelju navečer po povratku iz Lukavca, gdje su igrali derbi sezone koji će, po svemu sudeći, presuditi o ulasku u Premijer ligu BiH. S jedne strane, svi skupa, sijali su od zadovoljstva sportskim uspjehom u derbiju (2:2) s Radničkim, a s druge strane, nisu ni mogli kriti razočarenje zbog svega što su doživjeli nakon utakmice.

Razularena masa

A kako se situacija odvijala, prijetilo je i tragičnim posljedicama. Stotinu i više huligana nakon završetka susreta upali su u teren pa je nastala trka (bijeg) napadnutih nogometaša, trenera, rukovodstva Viteza i sudaca i napadača koji su naoružani palicama, kamenicama, bijesom i mržnjom jurišali na gostujuće igrače i suce. A takve smo informacije dobili od najodgovornijih u klubu, sve potkrijepljeno fotografijama i video zapisima. Vitežani su spas tražili u klupskim prostorijama i svi su ga i našli, ali uvrijeđeni i poniženi, a nekolicina nogometaša Viteza i s masnicama, posjekotinama, podljevima... U huliganskom bijesu, kada su Vitežani bili već na sigurnom, nastradao je autobus vlasništvo tvrtke “Šarić commerce” iz Viteza, a nastala šteta je veća od 4 tisuće KM. Policija se borila koliko je mogla, bilo ih je premalo za stotinu i više razjarenih huligana, ali nitko ne zna reći zbog čega toliki bijes.

Bez primjedbi domaćinu

Jer, prema videozapisu, sudac Edin Jakupović iz Bihaća hrabro, korektno i pošteno je vodio susret, navijači Radničkog su jesenas bili u Vitezu i nijednu ružnu riječ nisu doživjeli, pa otud i razočarenje Vitežana. No, Vitežani ističu kako nemaju primjedbi na ponašanje igrača Radničkog na terenu, upućuju zahvalu rukovodstvu na korektnosti i spremnosti da pomognu sportskim prijateljima. A u tom svjetlu posebno apostrofiraju ponašanje trenera Radničkog Darka Vojvodića koji je pokazao da je sportaš - gospodin, a i hrabar čovjek.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije