KONFERENCIJA

BiH mora riješiti pitanje privatizacije ako želi pristupiti EU

kacin
VL FOTO
31.05.2010.
u 20:34

Jedan od problema čije brzo rješenje zahtjeva EU jest pitanje privatizacije

Na današnjoj konferenciji Prvo okupljanje lidera reformi sa zapadnog Balkana i stručnjaka EU fondova za projekte, na kojoj su između ostalih nazočili zastupnici Europskog parlamenta, raspravljalo se o konkretnim pitanjima i izazovima za zemlje zapadnog Balkana i njihovoj europskoj perspektivi.

Zastupnik Europskog parlamenta, potpredsjednik izaslanstva za odnose s jugoistočnom Europom i izvjestitelj za Srbiju Jelko Kacin (LDS, ALDE) upozorio je zemlje zapadnog Balkana o aktualnim problemima vezanim za restituciju i privatizaciju, ističući kako navedeni problemi utječu na proces pridruživanja Uniji.

Pozdravljajući najave o usvajanju zakona o restituciji u Republici Srbiji, Kacin je naveo da će rješavanje problema restitucije i nadilaženje trenutne stagnacije u procesu privatizacije doprinijeti uspostavljanju potpune vladavine prava.

Kacin je također naglasio kako u EU ima prostora za proširenje, ali i kako EU neće ublažiti postojeće kriterije i da su zemlje same najviše odgovorne za dinamiku procesa pridruživanja.

Ključne riječi

Komentara 1

KL
KlaWocin
23:27 31.05.2010.

Ma daj molim te kome vi prodajete demagogiju? Privatizacija nema veze ni sa čime jedino sa željom da se stranci dočepaju bogatstava po što nižoj cijeni? EU nije nikad tražila (osim pojedinih interesnih centara) ni od Hrvatske ni od BiH privatizaciju kao nekakav uvjet za ulazak u istu!

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?