NOVI UDARI

Bh. Hrvati ostaju bez institucija, a HNS bez planova

bolnica
Braco Selimović
19.02.2012.
u 11:31

Sveučilišna bolnica Mostar još nema pravog vlasnika, vlasti županija s hrvatskom većinom

Uprava Sveučilišne kliničke bolnice Mostar, koja po svojoj tehničkoj opremljenošću konkurira najboljim bolnicama u jugoistočnoj Europi, već godinama ne može skupiti predsjednike vlada županija s hrvatskom većinom, kako bi na papiru potvrdili čija je bolnica zapravo stvarno vlasništvo. Višegodišnja lobiranja, preko stranačkih čelnika, nisu pomogli ravnateljstvu bolnice SKB-a Mostar, da se hrvatski dužnosnici konačno dogovore i kažu jasno i glasno čija je bolnica i tko u njoj zapravo treba prvi skrbiti.

Iz ove zdravstvene institucije, koja se gradila više od 30 godina u dva politička sustava i dvije države, poručuju kako će ovo pitanje morati riješiti, inače bolnici i osoblju te pacijentima prijeti agonija. Slučaj SKB-a Mostar jedan je od najilustrativnijih primjera, koji najbolje govore kako Hrvati u BiH, točnije njihovi politički čelnici, unatoč verbalnim izjavama o zaštiti vitalnih nacionalnih interesa, svih ovih godina nisu u stanju očuvati niti jednu instituciju na koju polažu “vlasničko pravo”. Nakon što su (ne)namjerno pogubili medije RTV postaje, kopajući u prigodničarskim političkim govorima temelje za treći hrvatski RTV kanal, Hrvatima u BiH ovih dana prijeti da ostanu i bez svojih najvitalnijih vitalnih poduzeća i institucija.

Gašenje Hrvatskog narodnog kazališta, Muzeja, Arhiva, RTV postaja, Hercegovačke banke, tek su Hrvati iz BiH oplakali, a ovih dana prijeti im se gašenjem, primjerice Elektroprivrede HZ HB, Aluminija Mostar, Hrvatskih pošta i telekomunikacija. Uvod je napravljen, zrno razdora je već bačeno i sad treba samo čekati kad će Elektroprivreda HZ HB zbog sukoba s Elektroprivredom BiH i beogradskim Rudnapom oko kupovine struje, zabilježiti toliki financijski gubitak, na temelju kojeg će Vlada FBiH donijeti odluku o ujedinjenju točnije pripajanju Elektroprivrede HZ HB, puno većoj Elektroprivredi BiH. Postojanje plana o ujedinjenju dvije Elektroprivrede i pošta i telekoma, već je više puta potvrdio predsjednik Vlade Federacije BiH Nermin Nikišić.

Ključne riječi

Komentara 3

TT
ttolic
13:50 19.02.2012.

Jadno i žalosno,najkraći i najjednostavniji komentar na probleme iznesene u ovom članku. Normalan čovjek ne može da se ne upita što su cijelo ovo poslijeratno vrijeme radili i čime su se bavili politički prestavnici hrvatskog naroda? Kako da me čelnici HDZ-a uvjere da su legitimni prestavnici hrvatskog naroda i da istinski zastupaju interese svog naroda u čije ime su cijeli ovaj period obnašali vlast? Da li se oni i članovi njihove uže obitelji liječe u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici u Mostaru ili imaju puno kvalitetniju alternativu koja nije privilegija \"neelitnih\" Hrvata? Da li su \"nelegalni i takozvani\" Hrvati u \"nelegalnoj i takozvanoj\" Vladi FBiH odgovorni za stanje u kojem su sve ostale prosvjetne,kulturne,medijske i sve druge udruge i institucije hrvatskog naroda u BiH? Žao mi je,ali moram konstatirati,dok imamo HDZ ovakav kakav imamo na čelu sa nemoralnim,kriminiziranim i tuđim interesima podređenim vodstvom,drugog i većeg neprijatelja dragi moj hrvatski narode Bosne i Hercegovine mi ne trebamo. Ovi elitni prestavnici hrvatskog naroda su pri kraju svoje historijske misije.

MO
mošnjo
16:54 19.02.2012.

@ttolic-ovo je tvoj \"historijski\" komentar...

TT
ttolic
21:31 19.02.2012.

@mošnjo .. nije još vrijeme prijatelju ni za \"historijski\" ni za historijski komentar .... još malo nedostaje do političkog,moralnog i svakog drugog dodirivanja društvenog dna ... dodirivanja društvenog dna ...

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?