Novi projekti

Bevanda: Sve je do nas, svi moramo u BiH imati iste ciljeve

bevanda
VL FOTO
03.04.2012.
u 10:17

Slovačka i Kina su zemlje s čijim je predstavnicima predsjedatelj Bevanda protekloga vikenda dogovarao važne projekte za BiH

Predsjedatelj Vijeća ministara Vjekoslav Bevanda proteklih je dana imao niz susreta s najvišim dužnosnicima. Dominirale su teme - ekonomija i gospodarstvo, te kako unaprijediti suradnju. Slovačka i Kina su zemlje s čijim je predstavnicima predsjedatelj Bevanda protekloga vikenda dogovarao važne projekte za BiH. Izaslanstvo Narodne Republike Kine je predvodio zamjenik premijera Hui Liangyu.

Unaprijediti suradnju

- Naša želja je unaprijediti suradnju između BiH i Kine tako što ćemo potaknuti ekonomsko-trgovinsku suradnju. Kineska vlada daje veliku podršku razvoju odnosa s BiH i podržava težnju BiH ka što bržem putu prema EU. U narednom periodu intenzivirat ćemo razmjenu na visokoj razini i unaprijedit ćemo ekonomsko-trgovinsku suradnju, kao i razmjenu među kompanijama, kazao je zamjenik premijera Liangyu i predložio formiranje ekonomskog odbora za trgovinsku razmjenu koji bi trebao početi s radom u rujnu ove godine. - Opredijeljeni smo da u BiH pružimo priliku za brz razvoj, posebno što smo Ustavom definirani kao zemlja otvorenog gospodarstva. Vrata za vaše investitore su otvorena i bilo bi nam drago da se zainteresirate za cestovni koridor, kao i za obnovljive izvore energije, rekao je predsjedatelj Bevanda. Predsjednici vlade Slovačke Iveti Radičova je upravo posjet BiH bio njeno posljednje odredište u mandatu predsjednice Vlade. - Spremni smo vam predati programe koji će vam trebati na putu prema EU, rekla je predsjednica vlade Slovačke Iveta Radičova. Predsjedatelj Bevanda ih je upoznao s radom Vijeća ministara BiH i istaknuo da trenutačno najviše posla ima oko proračuna za ovu godinu, te izrazio nadu da će BiH u narednim danima završiti i ovaj posao.

Podrška i ciljevi

- Vaš mandat je obilježen uspjesima i u tom periodu svi pokazatelji su imali rast. Ubrzo će doći i novi premijer i nadam se da će biti uspješan kao što ste vi. Hvala vam na spremnosti da nam pomognete, ali sve je ipak ‘do nas’. Na našem putu svi mi koji živimo u BiH moramo imati iste ciljeve, jer ukoliko oni ne budu isti, onda se nemamo ni priliku obratiti prijateljima koji nam žele pomoći. Podrška realnom sektoru, ekonomiji, trgovini, turizmu itd. je obrazac koji ste vi koristili i koji ćemo i mi, morati primijeniti, rekao je predsjedatelj Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda tijekom razgovora s dužnosnicima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?