SASTANAK

Bevanda pozvao Kineze na ulaganja u Bosnu i Hercegovinu

bevanda
VL FOTO
26.04.2012.
u 12:08

Predsjedatelj Bevanda je istaknuo da je za BiH suradnja s NR Kinom od gospodarstvenog značaja te izrazio želju da Kina iskaže interes za investiranje u BiH

Predsjedatelj Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda razgovarao je danas u Varšavi s premijerom NR Kine Wenom Jiabaom.

Tijekom razgovora ukazano je na tradicionalno prijateljstvo između BiH i NR Kine, priopćeno je iz Službe za informiranje Vijeća ministara BiH.

Premijer Jiabao je rekao da Kina podržava europski put Bosne i Hercegovne te iskazao potporu mjerama koje Vijeće ministara BiH provodi na tom putu. On je istaknuo da postoji veliki potencijal za još bolju suradnju dviju zemalja i izrazio nadu da će BiH nazočiti susretu posvećenom unapređenju prometne mreže u regiji.

Premijer Jiabao je predložio da i naša zemlja  sudjeluje u alijansi za turističku promociju između Kine i zemalja srednje Europe.

Predsjedatelj Bevanda je istaknuo da  je za BiH suradnja s NR Kinom od gospodarstvenog značaja te izrazio želju da Kina iskaže interes za investiranje u BiH, posebice u oblasti energetskog sektora i cestogradnje.

On je pozvao gospodarstvenike iz Kine na direktnu suradnju s gospodarstvenim subjektima u BiH i naglasio da će u tom smislu imati punu potporu institucija BiH.

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
13:09 26.04.2012.

Ma tko ce normalan u bosnu ulagati, kad je to jama bez dna.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?