Croatia Summit

Bevanda i Milanović izrazili punu podršku zajedničkim projektima

Dubrovnik
07.07.2012.
u 16:04

Razgovarali su o izgradnji mosta na rijeci Savi kod Gradiške, HE Dubrovnik 2...

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine razgovarao je danas u Dubrovniku sa premijerom Republike Hrvatske Zoranom Milanovićem.

Tema sastanka bio je međunarodni sporazum o granicama kao i putu Bosne i Hercegovine prema Europskoj uniji. Tijekom sastanka, premijer Milanović je rekao da je u proces definiranja međunarodnog sporazuma o granicama uloženo mnogo truda i da je odlučan da se svi problemi koji trenutno stoje na putu rješavanja što prije i otklone. Predsjedatelj Bevanda i premijer Milanović izrazili su punu podršku svim zajedničkim projektima, među kojima je i izgradnja mosta na rijeci Savi kod Gradiške. Zaključili su da je ta investicija izuzetno značajna te su se usuglasili da i njena realizacija bude ubrzana. Tijekom susreta istaknuto je i da je izgradnja hidroelektrane Dubrovnik 2 od strateškog značaja za obje države i da što prije treba pokrenuti realizaciju tog projekta.

Na kraju susreta premijer Milanović je rekao da dvije države imaju zajedničke interese i da će Hrvatska pomoći Bosni i Hercegovini na putu prema Europskoj uniji. U pauzi održavanja Croatia Summita u Dubrovniku, predsjedatelj Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda sastao se danas i sa ministricom za europske poslove Irske, Lucindom Creighton. S obzirom da će Irska od 2013. godine preuzeti predsjedavanje Europskom unijom, najveći dio razgovora je bio posvećen putu Bosne i Hercegovine prema EU. Predsjedatelj Bevanda informirao je ministricu Creighton sa ostvarenim rezultatima u oblasti europskih integracija kao i o rezultatima susreta na visokoj razini koji je održan krajem lipnja u Bruxellesu. Ministrica je pohvalila napore Vijeća ministara da BiH brže krene ka boljitku i istaknula da je izuzetno važna činjenica da su sve zemlje Balkana Europsku uniju stavile na listu prioriteta.

 

Ključne riječi

Komentara 1

KR
krtica
19:03 07.07.2012.

Kakvu pomoc vam Milanovic moze pruziti kad i sam ne moze voditi svoju stranku, a kamoli drzavu! Mozda bi bio dobar cobam za oko 20 ovaca!!!

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?