ide u drugi krug

Bandić: Mama mi je na samrti, idem za Mostar

milan bandić (1)
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/13
19.05.2013.
u 18:57

- Nemojte me, tako ti boga, više vješati na galge i proglašavati me kriminalcem. Nisam u 23 godine uzeo ni lipe, odlučan je Bandić.

Točno u 21 sat Milan Bandić stigao je u svoj stožer u Praškoj ulici u centru Zagreba.  Dočekan je s pljeskom, ali nema euforije. Bandić se prvo pozdravio s kolegicama i kolegama koji se nalaze na listi, a onda se obratio novinarima.

- Mi smo pobijedili. Ova pobjeda prvo znači odgovornost. Lopta na zemlju. Majka mi je na samrti, u Mostaru. Dogodilo se, ali mislim da će biti dobro. Sve vas pozdravljam. Ja sad idem za Mostar. Hvala vam svima. Hvala najprije Zagrepčanka i Zagrepčanima. Ovo je početak dobrog puta, Ovo je početak dobrog puta, koji se neće zaustaviti samo na granicama Zagreba. Hvala mojim divnim damama s liste koje nisu došle realizirati sebe nego pomoći danas Zagrebu, sutra Hrvatskoj, jer ovo je nezapamćeno okupljanje na tako širokoj platformi. Hvala i dojučerašnjim drugovima: da nisu četiri godine radili opstgrukciju u Skupštini, tko zna bismo li ovako pobijedili - kazao je Bandić, pa dodao da će Skupštinu formirati s onima koji "budu željeli dobro ovom gradu". Potom se obratio medijima: 

- K'o Boga vas molim, nemojte me vješati na galge i proglašavati krivim jer ja u 23 godine nisam ni lipe uzeo na štetu grada. Ta priča o 300 kaznenih prijava protiv Milana Bandića...pozivam institucije da već jednom izvade iz ladica i procesuiraju, ako nešto nađu, sikinite već jednom tu famu - kazao je Bandić, pa krenuo put Mostara, ali i obećao da će već ujutro biti na trčanju u 5.45 sati.

Kako doznajemo, Bandićeva mama je stabilno, a Bandića u Mostaru očekuju oko jedan sat iza ponoći. 

Dosadašnji gradonačelnik Zagreba Milan Bandić izašao je na izbore kao nezavisni kandidat a sa osvojenih  46,12  posto glasova ulazi u drugi krug s Rajkom Ostojićem (SDP) koji je dobio 24,13 posto glasova. Vladimir Ferdelji ima 16,97 posto. 

Rezultati za Zagrebačku skupštinu SDP- HNS - HSU - ZS - Zeleni zajedno 26,93 posto, a lista Milana Bandića 23,89 posto, a HDZ 12,3 posto. U izlaznim anketama Hrvatski laburisti osvajaju 5 posto glasova za zagrebačku Gradsku skupštinu.

U jednom bračkom mjestu u Gornjoj Dubravi Milan Bandić je doslovno pomeo svoje konkurente. Od ukupno 567 važeća glasa Bandić je dobio 503, Ferdelji 17, Ostojić 7 a Mađerić samo 1 glas.

>>Izlazne ankete: Bandić i Ostojić u drugi krug, Kerum gubi Split!

U Zagrebu je do 16 sati na izbore izašlo 30,81 posto birača. Bandić u Gradskoj skupštini osvaja 25,1 posto, koalicija SDP- HNS - HSU - ZS - Zeleni zajedno 26,4 posto,  a HDZ 13,18 posto.

Očekivali su..

Prve izlazne ankete u stožeru je komentirao Ivica Lovrić, šef Izbornog stiožera, komentirao je kako su rezultati izlaznih anekta u skladu je s njihovim očekivanjima.

- No, ne bih htio previše komentirati do izlaska onih službenih. Pohvalio bih Zagrepčane jer su ovi izbori prošli bez incidenata a oni su pokazali zrelost, kazao je Lovrić. 

- Očekivali smo da će lista dobiti puno glasova, iako je sastavljena u samo 15 dana, no to je dokaz da su građani uspjeli prepoznati kvalitetu koju Milan Bandić nosi. Imamo sjajne ljude koji su ušli u politiku da bi nešto konkretno i napravili, komentirao je glasove liste. 

- Jako smo zadovoljni rezultatom, ali očekujemo još bolji iza 21 sati kada će biti konkretniji. Gradonačelnik je krenuo po peti mandat i nadamo se da će u tom manadatu mnogi gradski projekti konačno zaživjeti. Naša lista je pobjednička lista, a koja se može kandidirati i za Sabor, a mi od naših zastupnika očekujemo da sada brane interese naših građana, komentirala je Jelena Pavičević Vukićević.

Izlazne ankete: 

Milan Bandić 44,1 

Rajko Ostojić 25 posto 

Vladimir Ferdelji 16, 1

Margareta Mađerić 6,7 posto

Branko Vukšić 2,0

Tatjana Holjevac 1,0

Bandić u Gradskoj skupštini osvaja 25,1 posto, koalicija SDP- HNS - HSU - ZS - Zeleni zajedno 26,4 posto,  a HDZ 15,7 posto.

>>Bandić možda nije Batman, ali one su Batmilanice

>>Kupovali glasove za 200 do 400 kn, a za dokaz traže fotku na mobitelu

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?