TRAGEDIJA

Aviobomba ubila oca četvero djece, koji je sjekao staro željezo

bomba
Robert Soldo
24.03.2011.
u 09:30

Nije isključeno ni da je smrt Reufa Bihorca nastupila pri padu na oštre komade, na što ukazuju ozljede na glavi

Reuf Bihorac (48), otac četvero djece i radnik otpada sekundarnih sirovina Cibos Ilijaš s ispostavom u mostarskom naselju Bišće polje, jučer oko 12.10 sati smrtno je stradao u stravičnoj eksploziji koja je odjeknula prigradskim jugom. U tragičnom trenutku nesretni čovjek je rezao otpadni željezni materijal i najvjerojatnije autogenim aparatom kobno aktivirao odbačenu eksplozivnu napravu, sumnja se aviobombu. Prema kazivanju šokiranih radnika, nije isključeno ni to da je smrt nastupila pri višemetarskom odbačaju i padu na oštre komade, na što i ukazuju ozljede na glavi. No, to bi tek trebao odgonetnuti obdukcijski nalaz.

- Osim njega, još su dvojica radnika sjekla otpad pokraj stare željezničke postaje, dok je treći bio u bageru. Ništa nije slutilo na tragediju. Plamen aparata je očito aktivirao eksplozivno punjenje u granati čiji je vrh bio odsječen. Kad je puklo, svi smo se strčali i pozvali Hitnu pomoć, koja je odvezla unakaženog Reufa. Još je malo pokazivao znakove života, ali je podlegao na putu do bolnice. Iza njega je ostala lokva krvi, kažu nam radnici napominjući da je stradali bio iskusan i vrstan bravar koji je u ovom poduzeću radio posljednjih godinu dana. Samo riječi hvale za stradalog imao je i direktor Salem Mahić.

Uz pomoć policije, očevid su obavio zamjenik glavnog županijskog tužitelja Zdenko Kovač, koji je naložio niz vještačenja iz oblasti zaštite na radu. Pokušat će se doznati i otkuda je dovezena sporna opasna naprava, a slične smo vidjeli svuda unaokolo, što opet ukazuje da se i dalje neodgovorno odbacuje zaostalo naoružanje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije