STRAVA

Autobusu otkazale kočnice, 35 hodočasnika umalo poginulo

autobus
VL FOTO
24.08.2010.
u 08:04

Signalizacija na upravljačkoj tabli počela se čudno ponašati, a autobus je odjednom ubrzavao

Stravična nesreća dogodila se preksinoć kada je autobus Sas-tours iz Prijedora pun putnika velikom brzom sletio s ceste i prevrnuo se u blizini sela Tugovo, četiri kilometra južno od Vlasenice. Tom prilikom je 35 putnika ozlijeđeno, od čega troje teško - Ružica Reljić (59) iz Zvornika, Cvijetana Ostojić (49) i Slavica Marjanović (49) iz Bijeljine. Radilo se o gotovo 50 hodočasnika iz Brčkog, Bijeljine i Zvornika, koji su se vraćali s vikend- pohoda u manastir Ostrog u Crnoj Gori.

-Nakon što smo prošli u ovom kraju poznatu spilju kod Han-Pogleda, signalizacija na upravljačkoj tabli počela se čudno ponašati, a autobus je odjednom ubrzavao. Kad smo izašli iz zadnjeg zavoja ispod spilje, kočnice kao da nisu radile pa sam morao u velikoj brzini skrenuti na desnu stranu ceste, sve kako ubrzani autobus ne bi krenuo niz brdo ispod magistrale. Tom prilikom autobus se, nakon prelaska bankine s desne strane ceste, prevrnuo na bok i nakon klizanja od desetak metara zaustavio. Vladala je neopisiva panika. Ipak, ljudi su pomagali jedni drugima pri izvlačenju. Iako su prešli tisuću kilometara normalne vožnje, slučaj je htio da se nesreća dogodi gotovo nadomak cilja, prisjeća se vozač Milorad Reljić, kojemu ni jučer nije bilo jasno misteriozno i iznenadno ubrzanje autobusa. U detalje je vidno uzbuđen s podljevima i izgrebanoga lica od razbijenog stakla opisivao preksinoćnu drame.

-Ružica Reljić i Cvjetana Ostojić su zadržane zbog potrebnih intervencija u zvorničkoj bolnici, dok je Slavica Marjanović upućena u bijeljinsku bolnicu. Sve tri su trenutačno izvan životne opasnosti, a Ružica će danas biti podvrgnuta kirurškog zahvatu. Ostalih 32 lakše ozlijeđenih otpušteno je na kućnu njegu, rekao je dežurni liječnik Lazar Prodanović.

Okružni tužitelj je izdao nalog da se odmah izvrši izvanredni tehnički pregled autobusa, kako bi se utvrdili stvarni uzroci ove nesreće, koja se samo zahvaljujući sreći u nesreći i prisebnosti vozača nije završila s tragičnim posljedicama.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?