Kraj za muškarce?

Australska znanstvenica tvrdi: Muškarci će izumrijeti!

'spavanje_nnn_ziv_221109'
'Photoshop'
03.04.2013.
u 09:51

Istraživanje je pokazalo da "ženskih kromosoma" X iima oko tisuću zdravih na tek oko 100 zdravih" muških kromosoma" Y.

Muškarci žive u "posuđenom životnom vremenu" i prijeti im izumiranje. Taj proces je zapravo već započeo,  tvrdi istaknuta australska znanstvenica Jenny .Graves. Žene će na kraju dobiti bitku u borbi spolova, dodaje. Ona kaže da je svojstvena krhkost muškog spolnog kromosoma ( Y) što znači da muškarci klize prema izumiranju.

Do ovih je zaključaka došla kroz istraživanja  broja muških i ženskih kromosoma u genima, štoviše, žene imaju po dva ženska X kromosoma, a muškarci tek jedan Y kromosom, javlja Daily Mail.

Istraživanje je pokazalo da "ženskih kromosoma" X iima oko tisuću zdravih na tek  oko 100 zdravih" muških kromosoma" Y.

 -  Ovo su vrlo loše vijesti za sve muškarce ovdje prisutne, rekla je Graves prilikom predstavljaja svojih rezultata i zaključaka na jednom predavanju.  "I  ima još loših vijesti".

- Za oko pet milijuna godina muškarci će izumrijeti, dodaje.

No, dobre vijesti stižu od drugih znanstvenika koji smatraju da ipak situaciaj nije tako drastična. Profesor Robin Lovell-Badge, stručnjak za spolne kromosome sa Nacionalnog instituta za medicinska istraživanja u Londonu tvrdi da u 25 milijuna godina nije došlo do izumiranja Y kromosoma, pa samim time ni muškaraca pa smatra da nema razloga za zabrinutost niti za idućih pet milijuna godina.

>>Čak jedna petina beskralježnjaka u opasnosti od izumiranja

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?