Pojačano osiguranje

Atentate na dužnosnike Srbije i RS planiraju vehabije i mafija?

Tadić i dodik
AFP/PIXSELL
18.01.2012.
u 09:03

Prema pisanju beogradskog dnevnoga lista Press teroristi i mafijaši žele da se uruše srpske države s obje strane Drine

Mjere sigurnosti oko srbijanskog predsjednika Borisa Tadića, zbog upozorenja o pripremanju atentata, podignute su prošlih dana na najvišu moguću razinu. Sve ono što je prije provjeravano 2-3 puta, sad se provjera i desetak puta, pri čemu su angažirane i dodatne policijske i sigurnosne snage.

Pronađeno oružje

Tomu je uzrok pronađeno oružje u sportskoj dvorani Borik u Banjoj Luci, 8. siječnja, kojim je, kako se navodi, planiran atentat na Borisa Tadića, Milorada Dodika i druge okupljene viđenije Srbe s obje strane Drine.

Najnovija otkrića govore da je među oružjem pronađena i snajperska puška s novim prigušivačem i skrivačem plamena te da su policijski psi to oružje pronašli samo zato što je bilo skriveno zajedno s eksplozivom.

Nekoliko dana poslije dužnosnik MUP-a Srbije dobio je SMS, kojim se policija upozorava na mogućnost atentata na Tadića. U SMS-u, koji je poslao jedan od informatora srbijanske policije i osoba koja je radila, kako se navodi po medijima, i za neke vodeće svjetske sigurnosne službe, stoji:

– Recite gospodinu Dačiću da pojača drastično obezbeđenje gospodina Tadića, patrijarha, Veljovića, sebe i familijama jer će se atent. ponoviti, ali manje spekt, atent. Da se ne ponovi slučaj dr. Đinđića.

Prema pisanju beogradskog dnevnoga lista Press, iza pokušaja atentata u Banjoj Luci stoje muslimanski i albanski teroristi i vehabije u suradnji s najjačim kriminalnim strukturama. List navodi da su do ovih otkrića došli pripadnici policije koji su prošlih dana boravili u Republici Srpskoj da bi otkrili pozadinu skrivenoga oružja i eksploziva. Sigurnosne procjene govore i da su mogući novi pokušaji atentata te da na to upućuju i brojne poruke koje su policijski djelatnici dobili prošlih dana.

Postoji mogućnost da su teroristički i mafijaški interesi ovog puta zajednički. Zajednička im je želja da uruše srpske države s obje strane Drine, navodi Press.

Špekulira se i s imenom Luke Bojovića, za kojega se govori da je najopasniji mafijaš trenutačno na slobodi i profesionalni ubojica spreman na sve.

Čuvaju ga Kobre

Od visokih dužnosnika u Srbiji najviše prijetnji dobiva upravo Boris Tadić, za čiju se sigurnost brinu razne vojne i sigurnosne službe. Posljednji prsten osiguranja predsjednika Tadića elitni su vojni specijalci Kobre, koji budno nadziru svaki njegov pokret i sve što se događa u njegovoj bližoj i daljoj okolini.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Komentara 1

CA
Carolija
19:39 18.01.2012.

Pa ja neznam sta ceka Srbija i Republika Srpska sa tom stokom vehabijskom se moraju obracunati kad tad ......

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?