TVRDNJE DR. SMITHA

Astrofizičar s Harvarda: Sami smo, izvanzemaljci ne postoje

'astronaut.....svemir....iss-09'
''
25.01.2011.
u 13:18

Analizirajući 500 planeta, dr. Smith zaključuje da su uvjeti za život svugdje nepovoljni

Sami smo u svemiru, zaključio je Howard Smith, astrofizičar s Harvarda, nakon analiziranja 500 do sada otkrivenih planeta.

Uvjeti na svim tim planetima previše su neprijateljski za život. Dr. Smith smatra da se to već može uzeti kao pravilo te da bi pogodni uvjeti za život kakvi postoje na Zemlji mogli biti jedinstveni.

– Otkrili smo da je većina planeta i planetarnih sustava veoma različita od naših. Oni su vrlo nepovoljni za život kako ga mi shvaćamo – prenosi riječi dr. Smitha Daily Telegraph.

Njegove su tvrdnje proturječne onima drugog tima znanstvenika koji je u rujnu prošle godine objavio kako na malom planetu koji kruži oko zvijezde Gilese 581 sasvim sigurno postoji život. Dr. Smith se s njima ne slaže, ali, naglašava, čak kad bi to i bilo točno, ljudi sa Zemlje ne bi mogli kontaktirati sa stvorenjima s tog planeta.

– Bilo kakva nada u kontakt ograničena je na relativno uzak djelić svemira oko Zemlje. On se prostire možda 1250 svjetlosnih godina od našeg planeta, gdje bi izvanzemaljci mogli pokupiti naše signale ili nam poslati svoje. Međutim, čak i u tom bi nam slučaju za komuniciranje bila potrebna desetljeća ili možda stoljeća – pesimističan je dr. Smith.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?