nisu u ratu

Assadove snage ušle u Haffu, planinsko uporište pobunjenika

sirija
Reuters/PIXSELL
13.06.2012.
u 13:55

Iz vlade poručuju kako je Haffa "pročišćena od terorista" te kako se mir vratio u taj planinski grad. Međunarodna zajednica strahuje kako je to "pročišćavanje" zapravo masakr

Vojne snage predsjednika Bashara al-Assada zauzele su grad Haffu na zapadu Sirije. U grad su ušli nakon žestokih borbi s pobunjenicima koji su do sada Haffu smatrali jednom od svojih utvrda. Iz vlade poručuju kako je Haffa "pročišćena od terorista" te kako se mir vratio u taj planinski grad.

Međunarodna zajednica strahuje kako je to "pročišćavanje" zapravo masakr, a sirijska opozicija također je u strahu kako će se Assadove pristalice iživljavati na stanovnicima Haffe

UN-ovi promatrači još su jučer pokušali doći do Haffe kako bi izvidjeli stanje u gradu, no morali su odustati od tog plana kada je iz nepoznatog smjera zapucano po njima, javlja BBC.

Obje sukobljene strane odbijaju priznati kako se u Siriji vodi građanski rat. Assad tvrdi kako se njegove snage bore protiv terorista, dok pobunjenici tvrde kako samo pokušavaju obraniti svoju mirnu pobunu.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije