Uhićen ubojica

Anel Ćemo priznao tijekom ispitivanja da je ubio policajca

Ubojica
02.01.2013.
u 10:39

U ponedjeljak ujutro u sarajevskom naselju Reljevo pronađeno je beživotno tijelo policijskog djelatnika Pivodića

Za ubojstvo sarajevskog policajca Muhidina Pivodića, čije je beživotno tijelo pronađeno u ponedjeljak rano ujutro u naselju Reljevo u Sarajevu osumnjičen je 23-godišnji Anel Ćemo nastanjen na području Ilidže, potvrđeno je jučer na press konferenciji u Ministarstvu unutrarnjih poslova (MUP) Sarajevske županije. Policijski ravnatelj Vahid Ćosić na konferenciji za novinare je rekao da je osumnjičeni po lišenju slobode priveden u službene prostorije MUP-a Sarajevske županije, gdje je u nazočnosti Županijskog tužiteljstva Sarajevo nad njim izvršena kriminalistička obrada.

Pretresi

Ćosić je, također, izjavio da je tijekom pretresa obiteljske kuće koju je koristio osumnjičeni Ćemo pronađeno vozilo s uočenim tragovima nastalim upotrebom vatrenog oružja, automatska puška, 1138 metaka različitog kalibra, 19 okvira za automatsko oružje, dvije zaštitne maske, dva RAP-a s priborom za čišćenje i dvije metalne kutije za streljivo. Policijski ravnatelj nije želio govoriti o motivima ubojstva dodavši da to tek treba ustanoviti istraga. Ministar unutarnjih poslova Sarajevske županije Nermin Pećanac je izjavio kako je ubojica od ranije poznat policiji. “Čestitam policijskim službenicima. U rekordno kratkom vremenu su otkrili osobu za koju postoji osnovana sumnja da je izvršitelj toga gnusnog ubojstva. Moram reći da sam ponosan na policiju Sarajevske županije koja je profesionalnost stavila iznad emocija, a svjestan sam što ovo za njih znači. Imamo dovoljno dokaza da osumnjičenog procesuiramo u daljnjem postupku tužiteljstva i suda”, rekao je Pećanac.

Motiv ubojstva nije vjerski

Ministar Pećanac je isključio bilo kakve vjersko-nacionalne motive ovog zločina, a o čemu se, između ostalog, špekuliralo u dijelu javnosti u BiH jer je policajac osiguravao crkvu svetog Nikolaja. “Indicije u vezi s ovim događajem nijednog trenutka nisu upućivale na moguće vjerske ili nacionalne motive ovog zločina. Meni je žao što je došlo do takvih izjava i špekulacija. Međutim, naglašavam, nijedna indicija nije upućivala na to. Kada se vidi ime i prezime, jasno je kako ubojstvo nema veze sa međunacionalnim motivima - izjavio je Pećanac.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije