MELODIJE MOSTARA

Zlatno sunce Mostara pripalo Siniši Vuci i Tazu Soldi

Foto: Stojan Lasić
Zlatno sunce Mostara pripalo Siniši Vuci i Tazu Soldi
07.05.2011.
u 17:48
Popularnom Vuci nagradu je uručio mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić, a kontroverznog Splićanina razveselila je ova nagrada koju je osvojio u Hercegovini
Pogledaj originalni članak

Vucina i moja pjesma nešto je između repa, rocka i prepoznatljiva Vucina glazbenog izričaja. Presretan sam, a vjerujem da sam razveselio i svoje Rakićane – rekao je Taz Soldo, Hercegovac iz Stuttgarta, pravim imenom Andreas, koji je u duetu sa Sinišom Vucom i skladbom „Sveta zemlja“ osvojio Zlatno sunce Mostara, festivalski Grand Prix, Međunarodnog festivala zabavne glazbe Melodije Mostara 2011.

Poruka mome narodu da ostane na svojoj djedovini

Popularnom Vuci nagradu je uručio mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić, a kontroverznog Splićanina razveselila je ova nagrada koju je osvojio u Hercegovini gdje ima svoje brojne obožavatelje. -Ova pjesma je poruka mome narodu da ostane na svojoj djedovini. Ja ni sam ne znam reći kojem baš to glazbenom žanru pripada, ima tu i repa i roka, onoga nečeg našega i to je to – kazao je Vuco.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić Srebrno sunce Mostara, prvu nagradu publike, dodijelio je Bernyju, koji je u pratnji tamburaške skupine Evergreen i plesnog para PK Široki izveo pjesmu „Idi varaj“. - Veseli me što sam i ove godine u Mostaru osvojio prvu nagradu publike. Ja sam se u međuvremenu iz hip-hopa „preselio“ u RNB/pop, a skladbom „Idi varaj“ na Melodijama Mostara najavljujem svoj novi album – riječi su izvođača po glazbenom ukusu mostarske publike. Druga nagrada ocjenjivačkog suda pripala je pjesmi „S nekim sanjati“, a interpretatoru te decentne skladbe nagradu je uručio Dragan Džidić Džida, direktor Melodija Mostara 2011., koji je s Tonijem Eterovićem, producentom festivala, Vesnom Jelić, Dražanom Milasom i Zoranom Milovićeem sačinjavao ocjenjivački sud.

Adnan Krslar, producent BHT1, drugu nagradu publike dodijelio je Marku Babiću, Enver Lugavić Kice treću nagradu ocjenjivačkog suda primio je iz ruku Roberte Betty Barbarić, treća nagrada publike pripala je Macao bandu, koju je raspjevanim Livnjacima uručio Željko Koroman. Ruža Tomašić je Ini Tadiću i Hercegovačkim bećarima, koji su na zanimljiv način obradili hercegovački napjev „Tange-lange“, dodijelila nagradu dijaspore, dok je nagrada za najbolju interpretaciju Vedrani Vukojević uručio predstavnik HT-a Mostar Ivica Rotim. Najbolji scenski nastup imao je Adnan Jerlagić (nagradu mu je uručila predstavnica tvrke Promedia), a Dražan Milas je 17-godišnjoj Mostarki Mariji Žepić uručio nagradu za najuspješnijeg debitanta.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.