Nova cesta

Zaobilazna cesta koja bi rasteretila središte išla bi preko Dočića

Zaobilazna cesta koja bi rasteretila središte išla bi preko Dočića
09.08.2012.
u 11:14
Ulice u središtu Gruda preopterećene su prometom
Pogledaj originalni članak

Asfalt za čije je radove zaduženo Javno poduzeće Ceste Federacije BiH, nogostup u središtu Gruda, te kanalizacija trenutačni su projekti koji se izvode na području općine Grude.

Uređenje središta

Prema priopćenju iz Ureda za odnose s javnošću općine Grude, cijena izvođenja radova na nogostupu je 50 tisuća maraka i on bi u mnogočemu pospješio put pješacima kroz središte općine, ali bi i doprinio ljepšem izgledu središta. Radove na nogostupu u potpunosti financira općina Grude kao i kanalizaciju u središtu Gruda. - Kroz gradsku ulicu idu dvije kanalizacijske cijevi, od kojih je jedna za oborinske vode, a druga za fekalne. Međutim problem je stvaralo to što je dolazilo do miješanja fekalnih i oborinskih voda, te propuštanja na spojevima s cijevima koje se vode novom ulicom do južne zaobilaznice. Radovi koji se trenutačno izvode sanirat će postojeće probleme miješanja tih dviju voda, i te vode će uredno otjecati. Nakon završetka radova presvući će se novi asfalt pa će pristup Osnovnoj školi Ruđera Boškovića i vrtiću u tom dijelu biti puno bolji, kažu nam u Uredu za odnose s javnošću. S obzirom da je taj put neprohodan za vrijeme školske godine, u uredu su nam potvrdili da će se ostatak pristupa školi i vrtiću od desnog zavoja prema tim objektima rješavati kao jedan od budućih projekata.

Dvije zaobilaznice

Prošli tjedan uređen je i put na ulazu prema bivšoj duhanskoj stanici, gdje se danas nalazi tvrtka HT Eronet. Prema projektu koji je napravila Mjesna zajednica Grude i pok. načelnik Viktor Marić, tim putem, preko Dočića, bi trebala biti napravljena zaobilazna cesta, kojom bi se olakšalo prometovanje središtem općine Grude.

Podsjetimo, jedan dio južne obilaznice je završen, dok drugi čeka na rješavanje imovinsko-pravnih odnosa. Postojala je i opcija o sjevernoj obilaznici jer bi rješavanje imovinsko-pravnih odnosa na tome dijelu bilo puno jednostavnije, no konkretnih poteza nije bilo.

 

 


 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.