NAKON IZBORA

Zajedno u vlasti do ostvarenja federalne jedinice

Foto: VL FOTO
Zajedno u vlasti do ostvarenja federalne jedinice
05.10.2010.
u 07:49
Ovo opasno poigravanje s etnički protkanom demokracijom pokazalo je svu apsurdnost izbornoga sustava i opasnosti da se ozakoni sustav prijevara i političkog nasilja nad cijelim narodima
Pogledaj originalni članak

Bosnu i Hercegovinu očekuju četiri vrlo burovite godine koje će zbog nekoliko pokušaja zloporaba brojnijeg naroda da utječu na većinsku političku volju malobrojnijih zasigurno rezultirati radikaliziranjem situacije. Kod Hrvata se to potvrdilo i u praksi. Iako su im brojni prigovarali, pa i najveći autoriteti da će biti odgovorni ukoliko se podijele i ne ponude zajedničke predstavnike potvrdilo se da im brojniji Bošnjaci mogu nametnuti političku volju i da svi budu zajedno.

To se potvrdilo u izboru Željka Komšića u Predsjedništvo BiH, ali i vrlo vjerojatno u izboru potpredsjednika Republike Srpske iz reda hrvatskog naroda. Kao što se nikome ne može osporiti legalitet, pa čak niti tražiti je li u pitanju genetski Hrvat, nije ‘ništa sporno’ niti to što će Emil Vlajki po jučerašnjim pokazateljima sjediti u Banskim dvorima.

Ovaj sveučilišni profesor je bio Miloševićev savjetnik za vrijeme suđenja u Haagu i smatra kako je Milošević jedna od najgrandioznijih političkih pojava u bivšoj Jugoslaviji. To Hrvatu Vlajkiju valjda nitko navikao na demokratske principe neće zamjeriti! Slično se pokušalo s jedne strane usmjeriti dio bošnjačkih glasova i kako bi se utjecalo na izbor člana bh. Predsjedništva iz Republike Srpske.

Ovo opasno poigravanje s etnički protkanom demokracijom pokazalo je svu apsurdnost izbornoga sustava i opasnosti da se ozakoni sustav prijevara i političkog nasilja nad cijelim narodima. Kod Bošnjaka pobjednik na izborima je SDP koji je, čini se, već pripremio crveno-zelenu koaliciju, koja je i bila ključna za ove prijevare, kod Srba to je Dodikov SNSD, a kod Hrvata HDZ BiH.

Iako su ove stranke pobjednici neizvjesno je tko će činiti vlast od županija, na entitetskoj razini te u državi. No, unatoč uvjetnoj pobjedi HDZ-a BiH koji je osvojio 130.000 glasova nasuprot drugog bloka, Hrvati iz posljednjih izbora moraju izvući pouke i povući teške političke poteze. Za početak to je dogovor o svehrvatskoj koaliciji i dogovor o uspostavi zasebne federalne jedinice.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

MI
mitar
11:10 05.10.2010.

Jeb*** vas takva federalna jedinica.

SC
schwabo
12:11 05.10.2010.

\"To Hrvatu Vlajkiju.........\" Prof. Emil Vlajki nikad se nije izjasnjavao Hrvatom nego kao Zidov. Neznam odkud odjedanput on Hrvat. (Valjda zato sto se rodio u HR) Jadni Hrvati u BiH kad ih takvi predstavljaju

NA
nacionalnifront
14:53 05.10.2010.

do prije tri dana bio sam protiv podjele BiH, ali nakon ovakve prevare Hrvata, po kojem ispada da je Zenica grad sa najviše Hrvata u tzv. Federaciji i tzv. BiH stvarno sam mišljenja da hitno treba treći entitet. BTW ispada da izmišljena podjela BiH koju su na salveti nacrtali Tuđman i Milošević uopće nije bilo ludo riješenje. Narod u Bosni bi bolje živio nego danas i imao bi barem nekakvu perspektivu. Bih treba urediti kao što je bila do prvog svjetskog rata, samo da sada bude pod patronatom EU. Nije država za Bosanca