ALARMANTNO

Za dvije godine zlostavljano čak 49 male djece u BiH

Foto: VL FOTO
Za dvije godine zlostavljano čak 49 male djece u BiH
22.05.2010.
u 16:03
Spolno zlostavljanje djece sve više uzima maha na području BiH, nužda reakcije nadležnih tijela
Pogledaj originalni članak

U Republici Srpskoj u 2009. godini 24 djece bilo je žrtva nekog od kaznenih djela protiv spolnog integriteta, a 2008. godine 25 djece, izjavila je ombudsman za djecu RS-a Nada Grahovac.

Ona je navela da je, prema podacima MUP-a RS-a, nadležnim tužiteljstvima od 1996. do 2002. godine podnesena 61 prijava zbog spolnog nasilja nad djecom i naglasila da sva dosadašnja istraživanja govore da samo mali postotak ovih djela bude prijavljen. - Prema nekim podacima, 90 posto svih žrtava incesta nikada to nikome ne kaže - rekla je Grahovac na godišnjoj skupštini ombudsmana za djecu jugoistočne Europe u Banjoj Luci.

Predsjednik Narodne skupštine RS-a Igor Radojičić rekao je da su dječja prava tema koja tek osvaja široku društvenu pozornost. Zabrinjavajuće je da, kako je navedeno iz Federalne uprave policije, spolno zlostavljanje djece sve više uzima maha na području BiH.

Zlostavljanje se može događati i izvan kuće, a zlostavljači su učitelji, treneri ili susjedi, kazao je za Ismet Dizdarević, profesor socijalne psihologije.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.