pomagali bjeguncu?

'Visoki srpski državni dužnosnici skrivali Mladića'

Foto: Reuters/Pixsell
'Visoki srpski državni dužnosnici skrivali Mladića'
22.06.2012.
u 08:02
Ukupno je otkriveno 10 osoba koje će biti osumnjičene za pomaganje i skrivanje haaških optuženika
Pogledaj originalni članak

Tužiteljstvo za ratne zločine Srbije otkrilo je cjelokupnu mrežu pomagača haaških optuženika Ratka Mladića i Stojana Župljanina i došlo do podataka o načinu kretanja ove dvojice ključnih haaških optuženika, doznaje beogradski dnevnik Danas. Izvor ovog dnevnika koji je upoznat s istragom, objašnjava kako je ukupno otkriveno 10 osoba i oni će biti osumnjičeni za pomaganje i skrivanje haaških optuženika, a među osumnjičenima su i dvojica bivših visokih državnih dužnosnika, dok su ostali osumnjičeni uglavnom povezani s obitelji Mladić.

Danas podsjeća kako je glavni haaški tužitelj, Serge Brammertz za nedavnog posjeta Beogradu tražio od Tužiteljstva informacije o istazi o pomagačima haaških optuženika i zamjerio je Beogradu "zbog količine informacija kojima raspolaže Srbija o ljudima koji su pomagali bjeguncima Ratku Mladiću i Radovanu Karadžiću u tako dugom skrivanju".

- Do sada smo dobili malo dokaza da su srpske vlasti nešto poduzele po ovom pitanju. Želimo doznati je li im je pomagao netko iz državnih institucija - rekao je tada Brammertz.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.