u proljeće

Zenica će graditi 62 stambene jedinice za raseljene obitelji

Zenica će graditi 62 stambene jedinice za raseljene obitelji
31.01.2016.
u 12:24
Pogledaj originalni članak

Grad Zenica je uvršten u program Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine, kojim će se za 19 lokalnih zajednica odobriti sredstva za realizaciju Regionalnog stambenog programa i izgraditi čak 438 stambenih jedinica.

Ovi stanovi će biti u vlasništvu lokalnih zajednica, koje osiguravaju infrastrukturno opremljeno zemljište i ostale kontribucije okvirne vrijednosti oko dva milijuna eura, a ukupna vrijednost programa je 14.371.287 eura, osiguranih iz multidonatorskog fonda „Regionalnog stambenog programa", kojim upravlja Razvojna banka Vijeća Europe.

Gradu Zenica namijenjena su sredstva za izgradnju 62 stambene jedinice, a objekti bi se trebali početi graditi u proljeće, tako da bi se do kraja 2016. godine, ukoliko ne bude većih poteškoća, moglo planirati useljenje obitelji u njihove domove. Očekivanja su da svi planirani objekti u Bosni i Hercegovini budu završeni i useljeni do kraja 2017. godine, kada ističe iskoristivost IPA sredstava, iz kojih se sufinancira Regionalni stambeni program.

Osim Zenice korisnici sredstava programa za gradnju stambenih jedinica raseljenim obiteljima su Brčko Distrikt, Bosanski Petrovac, Foča u FBiH, Goražde, Ilidža, Jajce, Olovo, Pale-Prača, Tuzla, Banja Luka, Bijeljina, Bileća, Brod, Derventa, Foča, Gradiška, Prijedor i Vlasenica. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.