Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Zenica će graditi 62 stambene jedinice za raseljene obitelji

31. siječnja 2016. u 12:24 0 komentara 252 prikaza
gradnja

Grad Zenica je uvršten u program Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine, kojim će se za 19 lokalnih zajednica odobriti sredstva za realizaciju Regionalnog stambenog programa i izgraditi čak 438 stambenih jedinica.

Ovi stanovi će biti u vlasništvu lokalnih zajednica, koje osiguravaju infrastrukturno opremljeno zemljište i ostale kontribucije okvirne vrijednosti oko dva milijuna eura, a ukupna vrijednost programa je 14.371.287 eura, osiguranih iz multidonatorskog fonda „Regionalnog stambenog programa", kojim upravlja Razvojna banka Vijeća Europe.

Gradu Zenica namijenjena su sredstva za izgradnju 62 stambene jedinice, a objekti bi se trebali početi graditi u proljeće, tako da bi se do kraja 2016. godine, ukoliko ne bude većih poteškoća, moglo planirati useljenje obitelji u njihove domove. Očekivanja su da svi planirani objekti u Bosni i Hercegovini budu završeni i useljeni do kraja 2017. godine, kada ističe iskoristivost IPA sredstava, iz kojih se sufinancira Regionalni stambeni program.

Osim Zenice korisnici sredstava programa za gradnju stambenih jedinica raseljenim obiteljima su Brčko Distrikt, Bosanski Petrovac, Foča u FBiH, Goražde, Ilidža, Jajce, Olovo, Pale-Prača, Tuzla, Banja Luka, Bijeljina, Bileća, Brod, Derventa, Foča, Gradiška, Prijedor i Vlasenica. 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.