značajan iskorak

Željeznice FBiH prevoze robu do Švedske

19.09.2017.
u 17:45
Pogledaj originalni članak

Željeznice FBiH su napravile još jedan značajan iskorak u svojoj poslovnoj politici. Djelujući u okviru međunarodne željezničke unije na prezentaciji transportnih mogućnosti, ŽFBiH su pružile podršku gospodarskim subjektima čija poslovna djelatnost predstavlja posebno izvoz roba i proizvoda iz BiH.

Naime, Željeznice FBiH su organizirale prevoz gotovih betonskih ploča iz Lukavca za uputnu stanicu Geteborg u Švedskoj, a za potrebe bh. tvrtke Mucic@company. Prve dvije kompozicije vlaka sa po 15 vagona su otpremljene 09. i 13. rujna 2017.godine. Danas, 19. rujna 2017. godine planirana je otprema i treće kompozicije čime bi se zadovoljila planska otprema korisnika prvog lota betonskih ploča od cca 2.000 tona.

Daljnja realizacija prijevoza će se odvijati prema utvrđenoj dinamici, uvažavajući tehničke i organizacijske aspekte i primjenjujući pravne propise iz međunarodnog transporta roba.

Osim ŽFBiH u organizaciju ovog prevoza na transportnoj udaljenosti od 2.270 kilometara uključeno je 7 nacionalnih željezničkih tvrtki i brodska tvrtka za prevoz voza trajektom. Švedska željeznička nacionalna tvrtka je nova na listi željezničkih tvrtki u Europi koja u organizaciji prijevoza ostvaruje poslovnu suradnju sa ŽFBiH. Rijetke su zemlje, odnosno licencirane željezničke tvrtke ostale s kojima ŽFBiH nije ostvarila ugovornu ili izvršnu suradnju iz zajedničkog međunarodnog robnog prometa.

Ovim želimo poslati poruku svim potencijalnim korisnicima da Željeznice FBiH raspolažu potrebnim transportnim i stručnim resursima za realizaciju zahtjevnih transportnih projekata.

Željeznice FBiH će kao pouzdan partner svim zainteresiranim domaćim i međunarodnim korisnicima nastaviti pružati usluge, te kao regionalni lider u transportu roba, intezivirati aktivnosti kako bi se još aktivnije uključila na europsko transportno tržište, priopćeno je iz Željeznica FBiH. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.