FENOMENALNI CIMET

Želite prirodno malo posvijetliti kosu prije odlaska na godišnji? Isprobajte ovaj trik s cimetom

Foto: pexels.com
Želite prirodno malo posvijetliti kosu prije odlaska na godišnji? Isprobajte ovaj trik s cimetom
12.06.2021.
u 12:57
Pogledaj originalni članak

Cejlonski cimet će posvijetliti i kosu tamnije boje, ali tada tretman treba ponoviti više puta. Sve što vam treba već imate kod kuće: med, cimet i balzam za kosu.

Osim što će kosa postati svjetlija, bit će i mekanija te sjajnija, a i mirisat će predivno. Ova metoda posvjetljivanja namijenjena je svjetlo smeđoj i plavoj kosi, rezultati su tada najbolji - kosa je svjetlija dvije do tri nijanse. Također, bolji je izbor od klasičnih boji za kosu jer ne oštećuje kosu, prenosi 24sata.hr. 

Cejlonski cimet će posvijetliti i kosu tamnije boje, ali tada tretman treba ponoviti više puta. Ponekad rezultat i izostane, a to ovisi o strukturi vlasi i boji.

Sastojci:

  • 3 žlice cimeta
  • 3 žlice meda
  • 5 žlica balzama za kosu

Postupak:

Pomiješajte med i cimet da se dobro povežu pa u tu smjesu dodajte balzam. Maska se nanosi na čistu, osušenu kosu. Želite li dobiti učinak pramenova, tada kosu podijelite pa smjesu nanesite samo na vanjski dio kose - u tom slučaju boja će posvijetliti kao da ste bili na moru i suncu, piše Atma. 

Pazite da vam smjesa ne ostane na licu i ne utrljavajte je u vlasište, da ne bi došlo do iritacije kože.

Nakon nanošenja maske, kosu omotajte najlonom pa ručnikom kako bi bilo toplo. Ručnik maknite nakon pola sata, a maska pod najlonom neka ostane na glavi još 4 do pet sati. Na kraju isperite toplom vodom. 

Ova maska namijenjena je posvjetljivanju prirodne boje kose, ne one koja je pobojana.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.