VRIJEDI POKUŠATI

Želite gubiti kilograme dok spavate? Ovo trebate onda piti prije odlaska u krevet

Foto: Thinkstock
Želite gubiti kilograme dok spavate? Ovo trebate onda piti prije odlaska u krevet
24.06.2019.
u 19:58
Poznato je kako se kalorije troše i tijekom spavanja, no istraživanje je otkrilo da ćete ih potrošiti još više ako prije odlaska u krevet popijete čaj
Pogledaj originalni članak

Dolaskom ljeta, mnogi se zbog viška kilograma osjećaju nezadovoljno i traže brza rješenja kako smršaviti. 

Ako ste na dijeti i želite izgubiti koji kilogram prije nego svoje tijelo pokažete na plaži, postoji jedna stvar koja vam može pomoći. Poznato je kako se kalorije troše i tijekom spavanja, no istraživanje je otkrilo da ćete ih potrošiti još više ako prije odlaska u krevet popijete čaj. I to ne čaj za mršavljenje koji skupo naplaćuju, a nema učinka. 

Čaj od cimeta idealan je za spavanje. Osim što djeluje protuupalno, smanjuje nadutost te stres. Smanjuje i osjetljivost na inzulin kao i šećer u krvi što je ključno za gubitak težine. Cimet uz to ubrzava metabolizam pa tako tijelo tijekom noći troši više energije, rekla je za The Sun nutricionistica Helen Bond. 

– To ne znači da ne trebate mijenjati prehranu ako želite smršaviti. Mnogo bolji način za postizanje ravnoteže šećera u krvi je dijeta s malim unosom ugljikohidrata – savjetuje ona.

U borbi s kilogramima pomaže i čaj od kamilice, kao i mente jer oba djeluju pozitivno na metabolizam te ga ubrzavaju tijekom noći. 

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.