Novogodišnji koncert u Mostaru

Želimo ozračje bečkih novogodišnjih koncerata prenijeti u grad na Neretvi

Želimo ozračje bečkih novogodišnjih koncerata prenijeti u grad na Neretvi
05.01.2018.
u 08:00
Pogledaj originalni članak

Program “Fenomen”, odnosno “FEstival NOve MOstarske ENergije”, koji je uspješno organizirao i javni doček Nove godine, donosi građanima grada na Neretvi večeras, 5. siječnja, u 19 sati i Novogodišnji koncert Mostarskog simfonijskog orkestra. Namjera organizatora je ovim događanjem u Mostar donijeti dio ozračja bečkih novogodišnjih koncerata.

Bečki dirigent

Ravnateljica Simfonijskog orkestra Mostar Snježana Zovko kazala je kako će njezin orkestar uz pomoć prijatelja prirediti građanima Mostara nezaboravnu večer.

“Na programu su djela oca i sina Straussa, tri uvertire, dovoljno razloga da večeras dođete u Kosaču da zaplešemo u ritmu valcera i polki. Posebna vrijednost koncerta je naš bečki dirigent bez kojeg ovaj koncert ne bi mogao biti ovako veličanstven”, najavila je događanje Snježana Zovko.

Zovko se zahvalila kolegama i prijateljima koji su pritekli u pomoć, posebno onima iz Sarajeva, bez kojih ovaj koncert ne bi bio moguć, kao i onima iz Hrvatske.

Orkestrom će ravnati bečki dirigent dalmatinskih korijena Giuseppe Terza, koji je odabrao program Bečke filharmonije iz 1939. godine.

Zvonka radost

“Čast mi je dirigirati ovim koncertom, a budući da živim i radim u Beču, želja mi je prenijeti dio tog ozračja novogodišnjih koncerata u Beču baš ovdje, u Mostar. Vjerujem da će program biti jako zanimljiv, da će se publika odazvati, jer glazba je zvonka radost”, kazao je dirigent Terza.

Koncert Mostarskog simfonijskog orkestra i prijatelja na programu je u večeras od 19 sati u Kosači.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.