UKUSAN DORUČAK

Zasladite se omiljenim jelom iz djetinjstva: Riža na mlijeku s voćnim preljevom koja će nestati u trenu

Foto: shutterstock
Zasladite se omiljenim jelom iz djetinjstva: Riža na mlijeku s voćnim preljevom koja će nestati u trenu
30.09.2020.
u 08:10
Možete dodati cimet, naribanu čokoladu, orašaste plodove...
Pogledaj originalni članak

Riža na mlijeku jedno je od omiljenih jesenskih jela iz djetinjstva. Priprema je jednostavna i brza, a ova količina sastojaka dovoljna je za otprilike šest zdjelica - koje će nestati u trenu zahvaljujući preljevu od šumskog voća. Ako niste ljubitelj, možete koristiti banane ili mango.

Sastojci:

350 ml vode

140 g riže

600 ml kokosovog mlijeka

2 žlice naribane narančine korice

Pola žličice soli

50 g šećera

1 jaje

Za preljev od šumskog voća:

300 g šumskog voća

50 g šećera

2 žlice svježeg soka od naranče

Priprema:

Prvo pripremite preljev od šumskog voća. Bobice istresite u malu tavicu na srednju vatru, dodajte šećer i sok naranče i pričekajte da počne krčkati. Smanjite vatru i pustite da krčka desetak minuta, sve dok se ne počne zgušnjavati. Ostavite sa strane da se ohladi.

U tavu ulijte vodu, dodajte rižu i zagrijte do vrenja. Smanjite vatru, poklopite tavicu i kuhajte još desetak minuta. Maknite s vatre. Dodajte 500 ml kokosovog mlijeka, koricu naranče, sol i šećer i kuhajte još desetak minuta.

U maloj zdjelici pomiješajte jaje i preostalih 100 ml kokosovog mlijeka. Ulijte u rižu i kuhajte još nekoliko minuta na laganoj vatri. Kad se rižin puding ohladi, servirajte ga uz preljev od šumskog voća.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.