jednostavan recept

Zasladi dan brzinskom pitom od jogurta

Foto: Nevena Josipović
Zasladi dan brzinskom pitom od jogurta
06.10.2021.
u 07:26
Pogledaj originalni članak

Za ovo doba godine pite su neizostavan dio stola. Pročitajte recept za jogurt pitu u koju je dodana korica limuna - da malo pojača okus. Recept je jednostavan i njegova priprema nije zahtjevna. U nastavku pročitaj kako napraviti ovu ukusnu pitu te ju posluži uz šalicu kave ili, još bolje, šalicu vrućeg čaja.

Sastojci za tijesto:

25 dag glatkog brašna + 10 dag

1 prašak za pecivo

10 dag ulja

10 dag šećera

2 žutanjka 1 cijelo jaje

4 žlice mlijeka

Nadjev:

4 bjelanjka

25 dag šećera

1 vanilin šećer

1 žlica naribane korice limuna

40 dag milerama

2 tekuća jogurta

5 žlica oštrog brašna  

Priprema tijesta:

U posudu stavi brašno i promiješaj ga s praškom za pecivo. U drugoj posudi izmiksaj žutanjke, šećer i ulje. Za ulje piše 10 dag i to nije zabuna. Stavi šalicu na vagu i ulij ulja dok ne pokaže 10 dag. Dobro izmiksaj, piše gastro.24sata.hr

U tekuću smjesu dodaj brašno. Promijeni nastavak na mikseru za tijesto (spirale), dodaj mlijeko i jaje. Miksaj i zamijesi tijesto.

Zatim tijesto prebaci na podlogu, nastavi mijesiti rukama i doradi ga s još 10 dag brašna.

Tijesto podijeli na dva dijela. Svaki komad izvaži da budu jednaki. Jedan komad stavi u hladnjak, a drugi zamotaj u foliju i stavi u zamrzivač na 30 minuta.

Priprema nadjeva:

Bjelanjke izmiksaj u čvrsti snijeg.  U drugoj posudi izmiksaj šećer, vanilin šećer, limunovu koricu, mileram i jogurt. 

Kada si sjedinila sastojke, dodaj brašno i promiješaj. Na kraju dodaj snijeg od bjelanjaka.

Podlogu na kojoj ćeš razvaljati tijesto pobrašni. Tijesto također pobrašni i razvaljaj na veličinu tepsije.

Tijesto stavi u tepsiju i na njega nadjev. Izvadi drugi komad tijesta iz zamrzivača te naribaj po nadjevu.

Stavi peći na 160 stupnjeva, dok tijesto ne dobije zlatno smeđu boju. 

Pričekaj da se ohladi pa pospi šećerom u prahu.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.