Mostar: Dani prava

Zadrić: Praktična obuka bit će od velike koristi studentima prava

Foto: Braco Selimović
ada
Foto: Braco Selimović
fsf
24.05.2016.
u 07:00
Pogledaj originalni članak

Ministar pravosuđa BiH Josip Grubeša otvorio je jučer svečanost “Dani prava 2016.”, koju je organizirao Pravni fakultet Sveučilišta u Mostaru. U predavanju o aktualnim koracima na reformi pravosuđa, ministar Grubeša je istaknuo značaj “približavanja stavova onih koji su u prethodnim godinama bili na različitim stranama”. - Jedna od najvažnijih stvari koje smo u okviru strukturalnogh dijaloga napravili je dogovor da se mora uspostaviti Viši sud BiH. Razdvojili smo politiku od struke i vjerujem kako će podskupina za pravosuđe brzo predložiti i usuglašenu verziju zakona o sudovima, istaknuo je ministar Grubeša.

Sporazum o dugoročnoj suradnji Pravnoga fakulteta i Općinskoga suda Mostar, u oblasti stručnoga i praktičnog usavršavanja studenata, a koji je upriličen u sklopu svečanosti “Dani prava 2016.”, potpisali su dekanica Pravnoga fakulteta Vesna Kazazić i predsjednik Općinskoga suda Mostar Marin Zadrić. - Svrha sporazuma je kako bi suci i stručni suradnici suda u Mostaru praktično izvodili dio nastave, vježbe, simulirana suđenja, analize slučajeva, dakle upoznali studente i s pravnim institutima i njihovom provedbom u praksi, kazala je u izjavi za medije dekanica Pravnoga fakulteta Vesna Kazazić. Prema njezinim riječima, opremanje sudnice financirala je Vlada Republike Hrvatske u iznosu od 380 tisuća kuna.

- Mislim kako će to osigurati da dobijemo pravnike koji će zaista biti praktičari, koji će odgovoriti ovim izazovima suvremene pravničke struke u BiH i u Europskoj uniji. Predsjednik Općinskoga suda Mostar Marin Zadrić kazao je kako ovo nije početak suradnje Pravnog fakulteta i Općinskog suda u Mostaru, te naglasio kako ta suradnja traje već godinama: - Zasigurno će se potpisivanjem ovoga sporazuma proširiti naša suradnja i to bi moralo biti studentima od koristi. Kao studentu nedostajalo mi je praktične obuke. Knjiga je jedno, ali kad uđete u sudnicu i vidite što se sve događa pred vama, onda osjetite što to u knjizi piše. Ponavljam, siguran sam da će praktična obuka biti od velike koristi studentima, istaknuo je za medije Zadrić.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.