Novogodišnja noć u Sarajevu

Zabrana točenja alkohola, tržni centri neće raditi

Zabrana točenja alkohola, tržni centri neće raditi
17.12.2016.
u 10:00
Pogledaj originalni članak

Intenzivne pripreme za doček novogodišnje noći u Sarajevu teku u pozitivnom ozračju i iščekivanju najspektakularnijeg dočeka Nove godine. Kako je za Klix.ba kazao dogradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka, stanovnike glavnog bh. grada očekuje bogat četverosatni program. Alkohol se na lokaciji Trga Bosne i Hercegovine neće točiti, a neće raditi ni tržni centri u blizini.

Skaka je kazao da je, prema Zakonu o javnom okupljanju SŽ-a, zabranjeno točenje alkohola te da se ne može dopustiti njegova nekontrolirana prodaja na otvorenom. - Ne postoje nikakvi drugi razlozi za nedopuštenje točenja alkohola osim da je to zbog zakona. Ugostiteljski objekti u blizini Trga BiH, u srcu Sarajeva, radit će prema ustaljenom radnom vremenu. S obzirom na to da smo ovogodišnji suorganizatori Sarajevo Holiday Marketa, na toj lokaciji moći će se kupiti sve što je turistima i građanima potrebno.

Upravo zbog organizacije Nove godine Sarajevo Holiday Market ove je godine premješten na lokaciju Marijin-Dvora, izjavio je Skaka.

Inače, prema Zakonu o javnom okupljanju Sarajevske županije, sudionicima mirnog okupljanja, kao i osobama koje se kreću prema mjestu održavanja okupljanja, zabranjeno je nositi oružje, predmete pogodne za nanošenje tjelesnih ozljeda i alkoholna pića. Novčanom kaznom od 100 do 300 KM predviđene su kazne ako sudionik javnog skupa, kao i osoba koja se kreće prema mjestu održavanja javnog skupa, nosi oružje, predmete pogodne za nanošenje tjelesnih ozljeda i alkoholna pića. Dodatna pogodnost tijekom novogodišnje noći bit će prohodnost Vilsonova šetališta za promet, a dodatno i ulica Grbavička, Zagrebačka i Kranjčevićeva. Zvijezda večeri na dočeku Nove godine bit će Dino Merlin koji će početi pjevati u 23 sata. U ponoć će gradonačelnik Sarajeva i čelnici grada i Sarajevske županije građanima čestitati novu godinu. Sarajevo City Centar i Alta shopping centar neće raditi za novogodišnju noć. Njihovo radno vrijeme će vjerojatno biti do 20 sati.•

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.