Novogodišnja noć u Sarajevu

Zabrana točenja alkohola, tržni centri neće raditi

Two women toast as fireworks explode during an outside party in Berlin's Kreuzberg district to celebrate the New Year on January 1, 2010. AFP PHOTO DDP / TIMUR EMEK   GERMANY OUT (Photo credit should read TIMUR EMEK/AFP/Getty Images)
17.12.2016.
u 10:00

Intenzivne pripreme za doček novogodišnje noći u Sarajevu teku u pozitivnom ozračju i iščekivanju najspektakularnijeg dočeka Nove godine. Kako je za Klix.ba kazao dogradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka, stanovnike glavnog bh. grada očekuje bogat četverosatni program. Alkohol se na lokaciji Trga Bosne i Hercegovine neće točiti, a neće raditi ni tržni centri u blizini.

Skaka je kazao da je, prema Zakonu o javnom okupljanju SŽ-a, zabranjeno točenje alkohola te da se ne može dopustiti njegova nekontrolirana prodaja na otvorenom. - Ne postoje nikakvi drugi razlozi za nedopuštenje točenja alkohola osim da je to zbog zakona. Ugostiteljski objekti u blizini Trga BiH, u srcu Sarajeva, radit će prema ustaljenom radnom vremenu. S obzirom na to da smo ovogodišnji suorganizatori Sarajevo Holiday Marketa, na toj lokaciji moći će se kupiti sve što je turistima i građanima potrebno.

Upravo zbog organizacije Nove godine Sarajevo Holiday Market ove je godine premješten na lokaciju Marijin-Dvora, izjavio je Skaka.

Inače, prema Zakonu o javnom okupljanju Sarajevske županije, sudionicima mirnog okupljanja, kao i osobama koje se kreću prema mjestu održavanja okupljanja, zabranjeno je nositi oružje, predmete pogodne za nanošenje tjelesnih ozljeda i alkoholna pića. Novčanom kaznom od 100 do 300 KM predviđene su kazne ako sudionik javnog skupa, kao i osoba koja se kreće prema mjestu održavanja javnog skupa, nosi oružje, predmete pogodne za nanošenje tjelesnih ozljeda i alkoholna pića. Dodatna pogodnost tijekom novogodišnje noći bit će prohodnost Vilsonova šetališta za promet, a dodatno i ulica Grbavička, Zagrebačka i Kranjčevićeva. Zvijezda večeri na dočeku Nove godine bit će Dino Merlin koji će početi pjevati u 23 sata. U ponoć će gradonačelnik Sarajeva i čelnici grada i Sarajevske županije građanima čestitati novu godinu. Sarajevo City Centar i Alta shopping centar neće raditi za novogodišnju noć. Njihovo radno vrijeme će vjerojatno biti do 20 sati.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije