savjet

Za blistavo čista stakla napravite sredstvo za pranje uz ove jednostavne upute

Foto: shutterstock
Za blistavo čista stakla napravite sredstvo za pranje uz ove jednostavne upute
04.04.2022.
u 07:33
Pogledaj originalni članak

Stručnjakinja za uređenje i zaljubljenica u čišćenje Steph Gigliotti sa svojim je TikTok pratiteljima podijelila kako brine o svojim vanjskim prozorima i s čim ih čisti. 

- Ovo je moj recept od kojeg će vam vanjska stakla blistati bez da ih morate brisati - rekla je na svom računu @stephgigliotti28 gdje je pokazala kako u posudu ulijeva dvije šalice bijelog octa i dvije žlice tekućeg deterdženta, pa ju do vrha napuni vrućom vodom.

Video možete pogledati OVDJE

Prije nego počne čistiti svojim sredstvom za čišćenje, Gigliotti prozore dobro ispere vodom, a zatim u sredstvo moči spužvu i briše stakla. Kad završi, ponovno ih ispire vodom iz crijeva. 

- I to je sve! Samo ih ostavite da se osuše na zraku i biti će blistavi i bez mrlja i tragova! - dodala je.

Ovakvo pranje vanjskih stakala Tiktokerica u videu savjetuje svega jednom godišnje, a za unutarnju stranu prozora preporučuje obične papirnate ručnike ili rukavicu od mikrovlakana. 

- Ona može potpuno zamijeniti papir - rekla je, a osim za prozore može se koristiti i za pranje ogledala. 

- Svake se godine iskoristi papirnatih ručnika u vrijednosti od nekoliko milijardi dolara, a od 17 se stabala proizvede svega jedna tona - rekla je u idućem videu. 

Iako je, dodaje, i sama doprinijela golemoj potrošnji kuhinjskog papira, sada to pokušava promijeniti pa rukavicu od mikrovlakana preporučuje svima, prenosi The Sun.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.