savjet

Za blistavo čista stakla napravite sredstvo za pranje uz ove jednostavne upute

staklo
shutterstock
04.04.2022.
u 07:33

Stručnjakinja za uređenje i zaljubljenica u čišćenje Steph Gigliotti sa svojim je TikTok pratiteljima podijelila kako brine o svojim vanjskim prozorima i s čim ih čisti. 

- Ovo je moj recept od kojeg će vam vanjska stakla blistati bez da ih morate brisati - rekla je na svom računu @stephgigliotti28 gdje je pokazala kako u posudu ulijeva dvije šalice bijelog octa i dvije žlice tekućeg deterdženta, pa ju do vrha napuni vrućom vodom.

Video možete pogledati OVDJE

Prije nego počne čistiti svojim sredstvom za čišćenje, Gigliotti prozore dobro ispere vodom, a zatim u sredstvo moči spužvu i briše stakla. Kad završi, ponovno ih ispire vodom iz crijeva. 

- I to je sve! Samo ih ostavite da se osuše na zraku i biti će blistavi i bez mrlja i tragova! - dodala je.

Ovakvo pranje vanjskih stakala Tiktokerica u videu savjetuje svega jednom godišnje, a za unutarnju stranu prozora preporučuje obične papirnate ručnike ili rukavicu od mikrovlakana. 

- Ona može potpuno zamijeniti papir - rekla je, a osim za prozore može se koristiti i za pranje ogledala. 

- Svake se godine iskoristi papirnatih ručnika u vrijednosti od nekoliko milijardi dolara, a od 17 se stabala proizvede svega jedna tona - rekla je u idućem videu. 

Iako je, dodaje, i sama doprinijela golemoj potrošnji kuhinjskog papira, sada to pokušava promijeniti pa rukavicu od mikrovlakana preporučuje svima, prenosi The Sun.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?