Hitna sjednica

Vlada prihvatila donaciju cjepiva iz Srbije, pozvala domaće tvrtke da se uključe u nabavku cjepiva

Vlada prihvatila donaciju cjepiva iz Srbije, pozvala domaće tvrtke da se uključe u nabavku cjepiva
25.02.2021.
u 19:51
Pogledaj originalni članak

Vlada FBiH je, na inicijativu premijera FBiH, danas održala hitnu telefonsku sjednicu. Na sjednici je prihvatila informaciju o sastanku održanom na inicijativu predsjedatelja Predsjedništva Bosne i Hercegovine na kojem je, između ostalog, razgovarano o nabavci i isporuci cjepiva u Bosni i Hercegovini.

Federalna vlada je ovlastila premijera FBiH da uputi pismo Vijeću ministara BiH u kojem će iskazati spremnost Vlade FBiH za prihvat 5.000 doza AstraZeneca cjepiva, kao donaciju Republike Srbije Bosni i Hercegovini za potrebe Federacije BiH.

Vlada FBiH je pozvala sve domaće tvrtke koje se bave proizvodnjom, prodajom i distribucijom farmaceutskih proizvoda da se uključe u proces nabavke cjepiva, odnosno da, u kontaktu sa Zavodom za javno zdravstvo FBiH, razmotre mogućnosti uvoza cjepiva za potrebe Federacije BiH.

Federalna vlada danas je zadužila Zavod za javno zdravstvo FBiH da koordinira dalje aktivnosti s tvrtkama koje iskažu spremnost uvoza cjepiva za potrebe Federacije BiH, priopćio je Ured Vlade FBiH za odnose s javnošću.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.