SUSRET PREMIJERA HERCEGA S UDRUGAMA BRANITELJA

Vlada će nizom aktivnosti pomoći žrtvama rata

02.07.2020.
u 15:46
Pogledaj originalni članak

Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije dr. Nevenko Herceg susreo se jučer s predstavnicima braniteljskih udruga iz Domovinskog rata, točnije HVIDR-e i Udruge obitelji poginulih hrvatskih branitelja. Sudionici sastanka razgovarali su o provedbi Programa Ministarstva branitelja vrijednog 2.710.000 KM, koje je Vlada HNŽ-a usvojila sredinom prošlog mjeseca.
Podsjetimo, programom je predviđeno niz aktivnosti, uz ostalo: stambeno zbrinjavanje (600.000 KM), grantovi udrugama (598.760 KM), pomoć programima upošljavanja i samoupošljavanja (300.000 KM), zdravstveno osiguranje (290.000 KM), te medicinska prevencija i rehabilitacija (270.000 KM).
“Također radimo na Programu sufinanciranja zapošljavanja djece poginulih branitelja i ratnih vojnih invalida, te stjecanje radnog iskustva i usavršavanja djece poginulih branitelja u Ministarstvu, a poduzimamo i daljnje korake u cilju otklanjanja zapreka za slobodno raspolaganje imovinom i postupanje po zahtjevima za kupovinom stanova dodijeljenih na korištenje” - izjavio je premijer Herceg, dodavši kako će Vlada će preko Ministarstva branitelja za realizaciju ovih programa izdvojiti 200.000 KM, a Federalni zavod za zapošljavanje 100.000 KM.
S ciljem otklanjanja zapreka za slobodno raspolaganje imovinom, zaštite imovine Županije i postupanja po zahtjevima za kupovinom stanova dodijeljenih na korištenje, Vlada je nedavno usvojila elaborat o izvršenom utvrđivanju nabavne, amortizirane i knjigovodstvene vrijednosti imovine (stanova), te dala suglasnost Ministarstvu za uknjižavanje 43 stana u stambeno-poslovnom objektu ORCA u Mostaru u knjigovodstvo Ministarstva.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.