CVIJANOVIĆ:

Vezati Mehanizam koordinacije i MMF je sarajevski bezobrazluk

Vezati Mehanizam koordinacije i MMF je sarajevski bezobrazluk
19.07.2016.
u 07:30
Pogledaj originalni članak

„Suštinske odluke u Bosni i Hercegovini moraju se donositi konsenzusom i nećemo pristati na ucjene iz Sarajeva, rekla je premijerka Republike Srpske Željka Cvijanović.

Ona je, kako javlja Federalna televizija, naglasila da RS ne pristaje na uvjetovanje i da će mehanizam koordinacije biti onda kada se obje strane dogovore.

Komentirajući odluku Bakira Izetbegovića kazala je da Pismo namjere nije ni u kakvoj vezi sa SSP-om i Mehanizmom kordinacije. Ukoliko Pismo namjere ne bude potpisano, Odbor direktora MMF-a neće 27.srpnja razmatrati aranžman s BiH.

„Priča oko povezivanja Mehanizma koordinacije s MMF-om je jedan klasični sarajevski bezobrazluk. Nema tu nitko nikakav ekskluzivitet, to što su sebi zamislili ili umislili ljudi koji sjede na razini BiH kako oni trebaju nešto nuditi, a mi nešto prihvaćati, to je pogrešan koncept, to nije koordinacija, dakle, koordinacije će biti onda kad se usuglasimo. Političko Sarajevo zahtjeva da odustanemo od konsenzusa, a mi nećemo odustati od konsezusa zato što kada odustanete od konsenzusa to znači da otvarate vrata preglasavanju“, rekla je Cvijanović.

Ključne riječi
MMF
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.