Orašje

Važan projekt za zdravlje mještana najudaljenijeg MZ

09.01.2017.
u 09:00
Pogledaj originalni članak

U Oštroj Luci, najudaljenijoj mjesnoj zajednici općine Orašje, službeno je otvorena obnovljena ambulanta obiteljske medicine.

Na svečanosti u Oštroj Luci prigodom otvaranja ambulante obiteljske medicine, uz ministra zdravstva, rada i socijalne politike u Vladi Posavske županije Damira Živkovića, bili su načelnik općine Orašje Stanko Vincetić te brojni ostali, općinski kao i županijski dužnosnici.

- Ovo je iznimno važan projekt za zdravlje mještana najudaljenije mjesne zajednice od općinskoga središta Doma zdravlja i Županijske bolnice u Orašju. Uvjerio sam se da mještani nisu imali odgovarajuće uvjete za kvalitetnu zdravstvenu zaštitu, stoga smo u kratkom vremenu realizirali projekt obnove ambulante za koju je Ministarstvo izdvojilo 22.000 konvertibilnih maraka, kazao je ministar zdravstva, rada i socijalne politike u Vladi Posavske županije Damir Živković u pozdravnim riječima na svečanome otvorenju ambulante obiteljske medicine u najudaljenijom oraškoj mjesnoj zajednici.

Uime Doma zdravlja Orašje ravnateljica dr. Ljiljana Leovac uputila je prigodne riječi i među ostalim istaknula:

- Iako smo nekoliko puta aplicirali prema federalnim institucijama za obnovu ove sektorske ambulante, ambulante obiteljske medicine, ipak je na kraju u realizaciji projekta pomoglo resorno županijsko ministarstvo, na čemu se zahvaljujemo. Ambulanta je bila do te mjere neuvjetna za rad da je bilo ugroženo zdravlje pacijenata, no nakon obnove ova ambulanta obiteljske medicine jedna je od najljepših u širem okruženju, kazala je dr. Leovac. Značaj obnove ambulante potvrdila i glavna medicinska sestra Taiba Nurkić rekavši da je Dom zdravlja u Orašju preopterećen pa je dobro što je ambulanta obnovljena na takav način da se mogu dobiti sve zdravstvene usluge. •

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.