STRUČNJAKINJA SAVJETUJE

Uz ove savjete olakšajte si spavanje sa začepljenim nosom

Foto: shutterstock
Uz ove savjete olakšajte si spavanje sa začepljenim nosom
21.02.2020.
u 07:51
Sezona gripe, prehlada, a uskoro i alergija većini stvara jednu nepodnošljivu tegobu - začepljen nos. Preko dana nekako ignoriramo taj problem, ali navečer je jako teško zaspati. Uz ove savjete olakšajte si noći.
Pogledaj originalni članak

Začepljen nos jako utječe na spavanje. Osjećamo se bespomoćno, nervozno i rijetko se budimo odmorni. Metro.co.uk pitao je Natalie Armstrong, stručnjakinju za spavanje što raditi kada dođe do toga i kako si olakšati noć.

Otuširajte se 

Vrući tuš je odličan način da malo odčepite nos. Para otvara sluznicu i opušta. "Iako neće potpuno otkloniti tegobe, može privremeno umiriti iritantne simptome i omogućiti vam da utonete u san." Isti učinak postići ćete inhalacijom - zagrijte lonac vode, nagnite glavu iznad njega, prekrijte ju ručnikom i ostanite u tom položaju desetak minuta.

Unosite tekućinu

Natalie kaže da je tekućina neophodna za rješavanje začepljenog nosa - budite sigurni da je unosite dovoljno u danu. "Voda smanjuje pritisak u sinusima. Pomaže reducirati infekciju i iritaciju, a i glavobolje koje vam otežavaju miran san."

Spavanje s termoforom

"Stavite topli termofor na čelo, otvorit će sluznicu i olakšati disanje. Ne brinite ako ga nemate kod kuće, možete staviti i topli ručnik za isti učinak."

Jedite ljutu hranu

"Ako volite ljutu hranu, u dane kada vam je nos začepljen uživajte još više u njoj. Prirodan je tretman za ublažavanje začepljenosti nosa", tvrdi Natalie.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.