Livno

Uspješno završena obuka za pripadnike GSS Stanice HBŽ te održana 3. skupština GSS u BiH

Uspješno završena obuka za pripadnike GSS Stanice HBŽ te održana 3. skupština GSS u BiH
30.04.2016.
u 09:00
Pogledaj originalni članak

Prethodna tri vikenda u Livnu su protekla u predavanjima i vježbama koje je za pripadnike Gorske službe spašavanja Stanice Hercegbosanske županije organizirala Gorska služba spašavanja u BiH. Završna vježba upriličena je na stijenama iznad Livna u okviru koje je organizirana i vježba potrage za dvije nestale osobe u predjelu Bašajkovac. Polaznici tečaja su potpuno samostalno i vrlo učinkovito obavili ovaj složeni zadatak i pokazali visoku razinu obučenosti, priopćeno je iz GSS-a kao i to da je nakon vježbe uslijedila analiza učinjenog, zatim završni pismeni test.

Znanja i vještine

Tijekom obuke svoja znanja i vještine iz svih oblasti spašavanja, koje razvija GSS, mladim spasiocima prenosilo je ukupno 15 instruktora, predavača i demonstratora (14 iz BiH i 1 iz RH). Tečaj su pohađala 22 člana GSS Stanice Hercegbosanske županije, a po završetku ljetne obuke u Livnu održana je i Skupština GSS u BiH (3. po redu).

Izvješće o radu u proteklom razdoblju, financijsko izvješće, plan rada za iduće razdoblje i prijem novih članova bile su teme ovogodišnjeg rada Skupštine kojom je rukovodio predsjednik Aldin Širić.

Usvojeni su svi prijedlozi i izvješća Upravnog odbora, a u nastavku se razgovaralo i o novim strategijama razvoja i smjernicama za buduće iskorake u razvoju spašavanja po svim rodovima koje razvija GSS u BiH.

Uručenje diploma

Po završetku skupštinskog zasjedanja uslijedilo je svečano uručenje potvrda, licencija i diploma akterima obuka i tečaja Gorske službe spašavanja koji su se odvijali u posljednjem razdoblju. Tako je predsjednik Širić uručio licencije spasilaca za 14 novih ljudi koji su polagali nedavno na Blidinju i stekli pravo na nošenje obilježja-značke Gorske službe spašavanja u BiH, kao i licenciju i zvanje instruktora GSS-a u BiH Sabahudinu Spahoviću, načelniku GSS-a Jablanica.

Inače, GSS u BiH trenutačno ima 14 članica, a za pristupanje Savezu pripremaju se još dvije spasilačke službe. •

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.