ukusno!

Uskrs ne može bez jaja: Predlažemo čak dvije verzije preukusnih punjenih jaja s nadjevom!

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell
Uskrs ne može bez jaja: Predlažemo čak dvije verzije preukusnih punjenih jaja s nadjevom!
24.03.2024.
u 08:32
Jelo za prste polizati koje će oduševiti sve
Pogledaj originalni članak

Za ovaj recept nabavite jaja nekoliko dana prije jer ćete lakše manipulirati s njima i lakše i urednije ćete ih oguliti od onih jako svježih, savjetuje Mateja Zvirotić Andrijanić, autorica Food & Mood blog.  

Punjena uskrsna jaja na 2 načina:

 

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell
punjena jaja

 

Sastojci:

  • 5 kuhanih jaja
  • 2 žlice majoneze
  • 2 žlice krem sira
  • 1 žličica jabučnog octa
  • 1 žličica senfa
  • sol, šareni papar

Priprema: Ohlađena, tvrdo kuhana jaja očistite od ljuske i prerežite po dužini na pola. Izvadite kuhane žumanjke iz jaja i prebacite ih u manju posudu. Dobro ih izgnječite vilicom te dodajte majonezu, krem sir, ocat, senf, sol i sve dobro izmiješajte da postane kremasto. Punite polovice jaja. Pospite svježe mljevenim paprom i ukrasite listićem peršina. Poslužite odmah.

 

2. verzija

 

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell
punjena jaja

 

Sastojci:

  • 5 kuhanih jaja
  • 2 žlice majoneze
  • 2 žlice ljutog ajvara
  • sol, papar

Priprema:Ohlađena, tvrdo kuhana jaja očistite od ljuske i prerežite po dužini na pola. Izvadite kuhane žumanjke iz jaja i prebacite ih u manju posudu. Dobro ih izgnječite vilicom te dodajte majonezu, ajvar, sol i papar i sve dobro izmiješajte dok se ne sjedini. Punite polovice jaja. Ukrasite ih mljevenim čilijem ili čili nitima. Poslužite odmah.

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.