BUDITE OPREZNI

Uši vam se brzo začepe od vode? Isprobajte ovaj trik!

Foto: shutterstock
Uši vam se brzo začepe od vode? Isprobajte ovaj trik!
05.08.2023.
u 18:54
Sve što vam treba je ručnik, medicinski alkohol i bijeli ocat..
Pogledaj originalni članak

Voda koja vam zapne u uhu tijekom kupanja sigurno može omesti vaš odmor. Ali najgora moguća stvar koju možete učiniti u ovom slučaju je gurnuti prst ili vatu u uho da ga osušite i izbacite tu vodu. Tako ćete vjerojatno pogoršati stvari i na kraju unijeti bakterije i gurnuti vodu dublje u uho. Umjesto toga, evo jednog dobrog trika odobrenog od doktora koji možete isprobati, piše The Sun.

Prema riječima stručnjaka sa klinike Mayo, dr. Jesse Bracamontea, liječnik obiteljske medicine, i dr. Nikolasa Deepa, specijalista za uši, nos i grlo, sve što vam treba je ručnik, kao i medicinski alkohol i bijeli ocat.

Doktori su rekli da je ovo ono što trebate napraviti da biste izbacili vodu iz uha: koristite ručnik da osušite područje i stavite u uho mješavinu alkohola i bijelog octa.

Prema dr. Bracamonteu, ova mješavina zapravo može pomoći da voda ispari i spriječi rast bakterija ili gljivica.  Dr. Deep je dodao da ovaj postupak može promijeniti pH ušnog kanala, što pomaže u procesu isparavanja. "Ovu metodu treba izbjegavati ako postoji rizik od perforacije bubne opne, ušnih cijevi ili teške infekcije", dodao je.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.