BUDITE OPREZNI

Uši vam se brzo začepe od vode? Isprobajte ovaj trik!

uši čišćenje
shutterstock
05.08.2023.
u 18:54

Sve što vam treba je ručnik, medicinski alkohol i bijeli ocat..

Voda koja vam zapne u uhu tijekom kupanja sigurno može omesti vaš odmor. Ali najgora moguća stvar koju možete učiniti u ovom slučaju je gurnuti prst ili vatu u uho da ga osušite i izbacite tu vodu. Tako ćete vjerojatno pogoršati stvari i na kraju unijeti bakterije i gurnuti vodu dublje u uho. Umjesto toga, evo jednog dobrog trika odobrenog od doktora koji možete isprobati, piše The Sun.

Prema riječima stručnjaka sa klinike Mayo, dr. Jesse Bracamontea, liječnik obiteljske medicine, i dr. Nikolasa Deepa, specijalista za uši, nos i grlo, sve što vam treba je ručnik, kao i medicinski alkohol i bijeli ocat.

Doktori su rekli da je ovo ono što trebate napraviti da biste izbacili vodu iz uha: koristite ručnik da osušite područje i stavite u uho mješavinu alkohola i bijelog octa.

Prema dr. Bracamonteu, ova mješavina zapravo može pomoći da voda ispari i spriječi rast bakterija ili gljivica.  Dr. Deep je dodao da ovaj postupak može promijeniti pH ušnog kanala, što pomaže u procesu isparavanja. "Ovu metodu treba izbjegavati ako postoji rizik od perforacije bubne opne, ušnih cijevi ili teške infekcije", dodao je.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije